Business Controller Luna Group, Alingsås

Business Controller Luna Group, Alingsås

Är du en skicklig analytiker som trivs i rollen som Business Controller? Är du vetgirig och intresserad av en spännande och utvecklande roll? Ta chansen att arbeta i ett bra team i en internationell verksamhet!

På uppdrag av vår kund Luna Group rekryterar vi nu en Business Controller. Vi söker Dig som vill vara med och ta Luna Group till nästa nivå i lönsamhet & tillväxt! Du kommer att arbeta i ett team med erfarna ekonomer i en internationell verksamhet. Det kommer finnas ypperliga möjligheter att utveckla sina kunskaper och förmågor och att påverka verksamheten. I processen lägger vi stor vikt vid hur du är som person och ser gärna att du har starkt driv, initiativförmåga samt att du är villig att göra skillnad.

Vi tror på teamwork, prestigelöshet och att ha roligt på jobbet!

Tjänsten är en heltidstjänst, med placeringsort Alingsås och du rapporterar till CFO för Tools & Consumables division.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller

Bokslut, analys & rapportering av Luna bolag

Stödja CFO och övriga chefer med bl.a. analys och lönsamhetsförstärkande åtgärdsförslag.

Bistå resultatansvariga i bolaget med uppföljning av bolagets verksamhet och dess ekonomiska resultat.

Analyser mha data warehouse & BI verktyg

Förbättra samt säkerställa effektiva och tillförlitliga processflöden/data i ekonomi- och BI-system.

Framtagande av rapportpaket

Budget-, prognos- och bokslutsarbete.

Personliga egenskaper

Du behöver inte kunna allt från början, det är det ingen som kan! Däremot tror vi att du behöver ha en stabil grund i ekonomistyrning samt vara lite vetgirig med vilja att ta reda på det som krävs. Är du dessutom analytiskt lagd och tycker det är kul med siffror och att tolka och förklara vad siffrorna egentligen säger om verksamheten så kommer du långt! Vi kommer givetvis titta på den erfarenhet du har men framförallt sätta stort värde på hur du är som person. I vår föränderliga bransch krävs hög energi och starkt eget driv. Du är en person som kan anpassa din kommunikation efter den du talar med och som uppskattar att samverka med andra.

Kvalifikationer och erfarenhet
  • Högskoleutbildning eller motsvarande.
  • Du har 3-5 års erfarenhet av controlling, redovisning eller liknande arbete
  • Goda kunskaper i Excel
  • Du kommunicerar väl i tal och skrift både på svenska och engelska.
  • Har du erfarenhet av BI verktyg, affärssystem (ex vis Movex) el konsolideringssystem (ex vis AARO) så är det meriterande.
Om Luna Group

Luna Group är en heltäckande leverantör av verktyg och förnödenheter för professionellt bruk till industri- och byggsektor med täckning i norra Europa. Vår affärsidé är att förse våra kunder med verktyg och förnödenheter på ett sätt som bidrar till enkelhet i deras verksamhet och ökar sin lönsamhet. Luna Group har närvaro i 20 länder och en årlig omsättning på ca 1500 MSEK. 2017 firade Luna 100 år som aktör i branschen. Läs mer om oss på www.lunagroup.se

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Luna Group tillsammans med Meritmind. För mer information är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanne Areschoug på 0701 660803. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord; Controller, Business Controller
Mer info
Område Alingsås
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)