Reservdelsansvarig

Reservdelsansvarig

Servicesäljare/rådgivare till Alingsås

Som Servicesäljare hos oss på Hedin Bil är ditt primära uppdrag att få våra kunder att känna sig väl bemötta i samband med sitt verkstadsbesök.

Du har all kontakt med verkstadens kunder och är ansiktet utåt. Våra kunder kommer du i kontakt med såväl via butik, telefon som digitalt.

Du erbjuder kunderna rådgivning och upprättar kostnadsförslag för reparationer och servicearbeten samt tar emot och lämnar ut bilar i samband med dessa åtgärder.

Under reparationstiden håller du kontinuerlig kontakt med kunden, säkerställer att korrekt arbete blir utfört och att kunden är införstådd med eventuella kostnader och arbetsutföranden.

Du är dessutom delaktig i att optimera verkstadens drift och produktivitet genom att det är du som bokar in verkstadsjobb och planerar hur dessa ska fördelas bland mekanikerna.

I arbetet ingår bland annat:
  • Svara på inkommande samtal
  • Upprätta kostnadsförslag och boka in verkstadsbesök
  • Ge servicerådgivning över disk och telefon
  • Ta emot och lämna ut arbeten
  • Vara behjälplig vid reklamationer
  • Hantera fakturering och kortbetalningar
  • Bevaka att mottagna fordon blir klara under överenskommen tid
Din profil

Vi behöver en Servicesäljare som har gott humör, ambition och är lösnings-orienterad . Vi ser gärna att du har erfarenhet från service och försäljningsinriktade yrken där du visat prov på god social förmåga och leverans gentemot kund. Telefon och dator som arbetsredskap förutsätter vi att sökande behärskar.

Din personlighet värderas högt då arbetet innebär att vara företagets ansikte och röst utåt. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har god känsla för service och kunder samt inställningen att alltid se lösningar.

B-körkort är ett krav och du måste behärska det svenska språket i både tal och skrift.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande arbete i ett expansivt företag, goda förtjänstmöjligheter och självständigt arbete i en region med goda förutsättningar. Sysselsättningsgraden är heltid och tjänsten innebär 6 månaders provanställning. De märken vi arbetar med är: Mercedes, Nissan, Kia, Citroën och MG

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag!
Mer info
Område Alingsås
Yrkesroll Fordon, Servicerådgivare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 aug 2022 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.