Företagsförsäljare till Dina Försäkringar Väst, Alingsås

Företagsförsäljare till Dina Försäkringar Väst, Alingsås

Dina Försäkringar i Alingsås söker nu en ny medarbetare med vilja och förmåga att skapa affärer och bygga långsiktiga kundrelationer. Här kommer du att jobba som företagssäljare och ingå i en säljgrupp på elva personer med inriktning företag och lantbruk.

Tjänsten är hybrid med möjlighet att jobba hemifrån 2 dagar/vecka.

Dina Försäkringar Väst är närmare 40 personer som arbetar på sex olika kontor placerade i Mölndal, Alingsås, Uddevalla, Vänersborg, Vara och Hova. Du rapporterar till chefen för Företagsmarknad och området som du kommer ansvara för är Vårgårda, Alingsås, Herrljunga, Essunga, Vara och Grästorp.

Erbjudande
Du kommer att få jobba i en härlig miljö med omtanke om kunder och anställda. Eftersom Dina Försäkring är ett relativt litet bolag är rollerna generellt bredare än hos andra försäkringsbolag och du får stora möjligheter att ta egna initiativ. Det är aldrig långt från tanke till beslut och du kan styra, planera och utveckla ditt arbete. Du får tid för dina kunder och kvalitet. Kundnöjdhet värderas högt och det finns ett stort fokus på en sund arbetsmiljö.

På jobbet
Du utgår från kontoret i Alingsås men kan också vissa dagar utgå hemifrån. Du kommer dagligen att resa i din region och besöka nya och befintliga kunder samt delta på olika event och kundaktiviteter. Du nätverkar både inom befintliga och nya kanaler och via samarbetspartners. Utöver ditt arbete med försäljning och kundvård kommer du också att medverka i Dina Försäkringars utvecklingsarbete. Tjänsten förutsätter att du har körkort och bil. . Som säljare ansvarar du för din försäljningsbudget och för att skapa nöjda kunder genom en nära och återkommande dialog med dem. Du har en viktig roll i både säljteamet och i organisationen. Vi ser därför att ditt personliga driv och dina ambitioner kommer vara en nyckel till framgång i denna roll.

Din arbetsdag består av aktivt sälj- och kundvårdsarbete som till exempel:
  • Strukturerad nykundsbearbetning och kundvård
  • Göra riskbedömningar och arbeta skadeförebyggande
  • Göra premieberäkningar och offerter
  • Ansvara för omskrivning av egen kundstock
Vem är du?
Du sätter kunden i fokus och gillar att jobba mot mål. Du tycker om personlig försäljning och är lyhörd och engagerad. Du trivs både med att jobba i ett team och ta beslut på egen hand. Är du intresserad av och har erfarenhet av lokal marknadsföring är det en fördel.

Som säljare ansvarar du för din försäljningsbudget och för att skapa nöjda kunder genom en nära och återkommande dialog med dem. Du har en viktig roll i både säljteamet och i organisationen. Vi ser därför att ditt personliga driv och dina ambitioner kommer vara en nyckel till framgång i denna roll.

För att lyckas behöver du ha en grund av erfarenheter och kunskaper att stå på:
  • Minst 5 års relevant erfarenhet från försäkringsbranschen
  • IFU:s diplomutbildning, eller likvärdig dokumenterad arbetslivserfarenhet
  • God erfarenhet av riskbedömningar, kalkylberäkning i FKB.
  • Goda kunskaper inom CRM, och försäkringssystem samt Word, Excel och PowerPoint.
  • Gärna eftergymnasial utbildning inom ekonomi, juridik eller liknande
Ansökan
Känns det här som ditt nästa jobb? Sök med ditt CV samt besvara några frågor som handlar om dina kunskaper samt en kort beskrivning av dig själv. Har du frågor? Kontakta gärna Helene Hagman, 0708-204704. Helene.hagman@jerrie.se, Linkedin

Pga semester tar processen också ledigt över sommaren, vi börjar läsa ansökningar under vecka 33.

Facklig representant för Forena är Anders Andersson. 0300-359 52
Mer info
Område Alingsås
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dina Försäkringar är en grupp lokalt förankrade, kundägda försäkringsbolag med 250 års historia. Hos oss är beslutsvägarna korta, utvecklingstakten hög och möjligheterna att påverka stora. Vår vision är att ge hela Sverige trygghet i vardagen och mod att investera i en hållbar framtid. Det gör vi genom att förstå kundernas vardag, tänka nytt, vara nära och finnas till för våra kunder när de behöver oss. Och det uppskattas. För andra året i rad har vi branschens nöjdaste kunder i flera kategorier enligt Svenskt Kvalitetsindex och vår Mäklardisk har fått utmärkelser för bland annat bästa service. Vårt engagemang i lokalsamhället är stort och vi stöttar föreningar, kulturevenemang och skadeförebyggande insatser över hela landet.