Resande Servicetekniker / Fälttekniker / Tekniker

Resande Servicetekniker / Fälttekniker / Tekniker

Är du en teknikintresserad person som trivs med variation och många kontakter i arbetet? TRUMPF erbjuder dig en roll med mycket frihet under ansvar där du utvecklas brett inom flera tekniska områden.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att TRUMPF har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och TRUMPF en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetTRUMPF Maskin AB grundades 1984 och är ett helägt dotterbolag inom den tyska koncernen TRUMPF GmbH. De är ett högteknologiskt företag som tillhandahåller verktygsmaskiner och laserteknik, och söker alltid personer som kan möta nya utmaningar med ett öppet sinne. Som ett oberoende familjeföretag erbjuder de dig frihet och förtroende att förverkliga dina idéer i praktiken. Med dig ombord vill de driva på digitaliseringen av tillverkningsindustrin. Deras passion och kreativa drivkraft säkerställer att de är en innovativ kraft - med över 14 000 anställda på över 70 platser över hela världen.

Sverigekontoret är beläget i Alingsås och en stor del av kunderna är belägna i regionen. Idag arbetar drygt 50 personer i verksamheten varav ungefär hälften är tekniker. Många av kollegorna har arbetat länge i företaget och delar gärna med sig av sin kompetens.

ArbetsuppgifterSom resande servicetekniker ansvarar du för förebyggande underhåll och installationer av TRUMPFs maskiner placerade hos kund. Ditt huvudfokus kommer att ligga på maskiner inom ett visst område såsom kantpress, stansning eller laser. Dina underhållsuppdrag sträcker sig mellan 1-5 dagar i omfattning och vid installationer är du delaktig i projekt som pågår i 2-7 veckor. Du utgår hemifrån och är ute på fältet måndag till fredag varje vecka. Din introduktion börjar med att följa med en kollega på fältet för att skapa dig en god uppfattning om de olika maskinerna innan du går företagets introduktionsutbildningar i Tyskland.

Ditt arbetsområde täcker Sverige, Norge och Danmark. Den första tiden av din anställning kommer du främst fokusera på den svenska marknaden. TRUMPF erbjuder dig en långsiktig teknisk kompetensutveckling och du kommer genom mentorskap, utökade arbetsuppgifter och utbildningar ta dig an allt mer komplicerade uppdrag på ett självständigt sätt.

Formella krav
  • Avslutad gymnasieutbildning, gärna eftergymnasial utbildning inom relevant område såsom el, mekanik eller automation
  • Tekniskt intresse och/eller erfarenhet av tekniskt arbete inom el, mekanik, automation eller hydraulik
  • Meriterande med erfarenhet av eller intresse inom programmering
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, kunskaper i tyska är meriterande
  • Du har körkort B
Du är en person som tar stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. Därtill är du duktig på att planera och driva ditt arbete framåt och ber om hjälp när det krävs. Struktur och ordning är viktigt för dig vilket gör att du tar dig an dina uppgifter på ett metodiskt, systematiskt och panerat sätt. I rollen som servicetekniker pratar du med många kunder dagligen och du räds inte för att ta första steget till ett samtal. Därtill har du en god kommunikativ förmåga, du är bekväm med andra människor och känner dig avslappnad i sociala situationer.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Alingsås med omnejd
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: servicetekniker, fälttekniker, tekniker, resande, fältarbete, fält, el, mekanik, hydraulik, automation, laser, optik, hårdvara, mjukvara, programmering, heltid, Alingsås
Mer info
Område Alingsås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!