NKT söker driven Area Sales Manager till Södra Sverige

NKT söker driven Area Sales Manager till Södra Sverige

Söker du en självständig säljtjänst där du får utlopp får din målmedvetenhet och din vilja att göra affärer? Vill du arbeta i en internationell koncern med stora utvecklingsmöjligheter? Läs då vidare här!

Vad innebär rollen?
Som Area Sales Manager Södra Sverige är du ansvarig för försäljning av kabeltillbehör, d v s skarvar och avslut för mellan- och högspänning, till den svenska marknaden. Dina kunder är i huvudsak statliga och kommunala kraftbolag, grossister och entreprenörer. Du ingår i ett team av erfarna kollegor som har ansvar för andra geografier och till er hjälp för offertskrivning, kundvård m m finns Customer Service Center och Technical Support. Du rapporterar dina projekt- och säljaktiviteter veckovis till Regional Sales Manager Nordic (stationerad i Alingsås).

Ett säljjobb på NKT skiljer sig från mängden. Vi kännetecknas av tydliga mål på prestation i kombination med starkt stöd från chef och kollegor. För oss går personlig utveckling och arbete hand i hand. Som Area Sales Manager på NKT jobbar du med långsiktig utveckling av kundsamarbetet.

Dina arbetsuppgifter innebär i huvudsak att:
  • fördjupa samarbetet med existerande kunder
  • bearbeta nya kunder
  • ha daglig kundkontakt via främst personliga möten
  • göra kort- och långsiktiga sälj- och aktivitetsplaner
  • följa upp genomförda säljinsatser
  • bistå övrig organisation med omvärldsbevakning
Du utgår från hemmet i ditt säljarbete och har tjänstebil till ditt förfogande. Din bostadsort tror vi med fördel ligger i de södra delarna av landet, men exakt var är inte viktigt för oss. Ditt distrikt sträcker sig från Skåne upp till Mellansverige. Rollen innebär att du är på resande fot fyra dagar i veckan och ägnar en dag åt säljplanering och övrig administration. Det är viktigt att en resande roll fungerar för dig även privat. Våra teammöten har vi i Alingsås en gång per månad.

Vem är du?
Du trivs med att jobba självständigt samtidigt som du är en del av ett starkt team. Som person är du driven och arbetar strukturerat, resultatinriktat och ihärdigt för att nå dina högt satta mål. Du har en positiv grundinställning och trivs med att kommunicera både internt och med kunder. Du talar flytande svenska och är även bekväm med engelska i såväl tal som skrift då det är vårt koncernspråk. Som person är du positiv och flexibel och uppskattar mötet med kunden.

Din bakgrund
För oss är det viktigast att vi hittar rätt person. Det innebär inte nödvändigtvis att du har 100% rätt teknisk kompetens även om det givetvis är meriterande om du har jobbat inom vår bransch och/eller har ett stort tekniskt intresse. Däremot är det viktigt för oss att du har en tydlig säljbakgrund inom produkt/projektförsäljning och med goda resultat bakom dig. Vi ser gärna att du har någon typ av eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi eller el. Du är van vid uppsökande försäljning och ser ett nej som en utmaning, inte som ett nederlag. Självklart kommer du att få produktutbildning så att du har rätt förutsättningar för att lyckas. Innehav av B-körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på NKT, ett stabilt och växande företag med en positiv och öppen kultur. Du får ett omväxlande arbete med stor frihet under ansvar. Tillsättning kommer att ske så snart rätt kandidat kan börja sin anställning. Vi uppskattar blandning av olika människor och erfarenheter i våra team. Framgång på NKT handlar om teamwork och förmåga, oavsett din bakgrund.

Är du intresserad?
I denna rekrytering arbetar NKT med Badenoch & Clark. Registrera din ansökan här nedan senast den 26 juni och komplettera gärna ditt CV (på engelska) med ett personligt brev där du beskriver varför just du är rätt person för tjänsten som Area Sales Manager Södra Sverige. Ansvarig rekryteringskonsult Sarah Wallentin på 0736 - 84 72 03 på Badenoch & Clark finns tillgänglig för att svara på frågor om tjänsten.

Badenoch & Clark använder tester och videointervju som urvalsverktyg.

Om NKT
Med företag i Tyskland, Sverige, Polen, Tjeckien, Norge och Danmark har NKT Cables blivit världsledande inom kabelteknik. Företaget grundades 1891 och är nu ledande inom energisystem med verksamheter inom HVDC-överföringar, kablage för låg och högspänning, kabeltillbehör samt service och projekt. Läs mer på www.nkt.com.
Mer info
Kontaktperson Sarah Wallentin
Telefon 0736-84 72 03
Område Alingsås
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 26 juni (4 dagar kvar)