Försäljningsansvarig och säljare

Försäljningsansvarig och säljare

Börjessons ATV i Alingsås är en av Sveriges största och modernaste företag inom fyrhjulningar, marint, skog och trädgårdsprodukter. Vi har varit i branschen sedan 2002. Vi är i dagsläget 13 medarbetare och är auktoriserad återförsäljare med verkstad för Polaris, Can Am, Suzuki, CF Moto, Spyder, Anytec, String, Micore, Sea DOO, Mercury, Honda Husqvarna, Sthil, Fogelsta. Vi jobbar i en säsongsrelaterad bransch vilket gör att arbetsdagen vid högsäsong är intensiv och omväxlande. Våra lokaler på ca 2 500 kvm är fräscha och moderna. Vi erbjuder en arbetsplats med ett mycket gott gäng och god sammanhållning där man får jobba med marknadens roligaste produkter. År 2021 beräknar vi uppnå omsättning på ca 90 miljoner och leverera ca 900 fordon.

Tjänstebeskrivning

Försäljningsansvarig är ansvarig för försäljningsavdelningen och dess medarbetare. Tjänsten omfattar även ansvar för marknads- och aktivitetsplanering, utveckling inom respektive märkesgrupp, budget- och planeringsarbete, miljö- och arbetsmiljö. Rollen innebär även organisering och planering på avdelningen, verkställa uppsatta mål och säkerställa att utbildningar erbjuds till personal. Som Försäljningsansvarig säkerställer du att åtagandet gentemot kunder och generalagenter uppfylls. Även ansvarig för inköp. Försäljningsansvarig utför även nedan uppgifter som säljare. Ingår i ledningsgruppen.

Tjänsten som säljare innebär bearbetning och försäljning av ATV:s märkesprodukter både till konsument och till företag där du aktivt kommer att hjälpa kunden genom hela säljprocessen. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är offert- och orderhantering, leveransskötsel, demonstrering av produkter, hantering av provkörningar, hantering av inbyten samt prissättning i samråd med försäljningsansvarig. Du kommer att arbeta långsiktigt och skapa relationer, men också kunna driva försäljningsprocessen framåt till avslut, där du anpassar helhetslösningar efter kundernas specifika behov. I tjänsten ingår även att leda säljaktiviteter och event.

Som en naturlig del av arbetsdagen så hjälps säljteamet åt att sköta ATV hallen.

Kvalifikationer

Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av relationsskapande försäljningsarbete, helst inom ATV eller bilbranschen, där du har dokumenterat goda resultat. Erfarenhet av digital marknadsföring är en stor fördel. Ledarskapsutbildning är en merit. Därtill har du goda kunskaper i Office-paketet samt i engelska och svenska både vad gäller i tal och i skrift. Körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid din personlighet. Eftersom arbetsuppgifterna är varierande och ställer stora krav på affärsförståelse och förmågan att kommunicera, samt bygga relationer på olika nivåer är det viktigt att du är prestigelös och kan samarbeta effektivt med övriga kollegor. Du är duktig på att etablera långsiktiga relationer och skapa förtroende hos dina kunder genom att alltid sätta kunden i centrum.

Du är dessutom engagerad och du besitter förmågan att självständigt organisera det dagliga arbetet. Ditt driv är starkt och du trivs i en roll med högt tempo och på ett företag i förändring. Samtidigt tycker du om att koordinera och strukturera din omgivning och tvekar inte att ta ansvar för mer än dina primära arbetsuppgifter.

Ansökan

Läs gärna mer på https://www.borjessonsatv.se. Ansöker gör du via Börjessons Karriärsida: https://borjessonkoncernen.teamtailor.com. För ytterligare frågor och information om tjänsten, kontakta, Anders Lekmark via mail på Anders.Lekmark@borjessonsatv.se. Sista ansökningsdatum är 2021-04-30 Intervjuer sker löpande varför tjänsten kan tillsättas tidigare.
Mer info
Område Alingsås
Yrkesroll Fordon
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Börjessons är ett familjeföretag med högt anseende på marknaden sedan 1955, med verksamhet och försäljning, service och reparation av nya/begagnade bilar och lastbilar, däck, ATV, båtar samt fordonsfinansiering. Koncernen omsätter i dag ca 2 miljarder kronor med 400 anställda och består av olika bolag som alla är värdeskapande.

Egna anläggningar finns i Alingsås, Helsingborg, Hässleholm, Karlshamn,Karlskrona, Klippan, Kristianstad, Ronneby, Olofström, Sölvesborg, Ängelholm och Östra Ljungby.

Börjessons är marknadsledande representant för Scania, Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen Transportbilar och ATV/Båtverksamhet samt försäljning av begagnade fordon.