Tekniker till fjärrvärmenät

Tekniker till fjärrvärmenät

Vi söker dig som önskar en varierande och omväxlande tjänst inom fjärrvärme. Din bakgrund kan vara allt ifrån fastighetsbranschen till sjöfart. Du har antagligen arbetat som fjärrvärmetekniker, elektriker, industrielektriker, rörläggare, fastighetstekniker, drifttekniker eller motorman. Du tycker helt enkelt om att jobba med flöden och automation och att arbeta i en samhällsviktig verksamhet!

Du kommer ingå i Teknikavdelningen som består av cirka 40 medarbetare. Vi arbetar med underhåll och nybyggnation och ansvarar för att alla Alingsås Energis nät och anläggningar fungerar dygnet runt. Vi har alltid personal i beredskap för att kunna hantera störningar i leveranser.

Alingsås Energi är en kommunägd energikoncern med verksamheterna Elhandel, Elproduktion, Elnät, Värme och Fiber. Verksamheterna bedrivs i två bolag, moderbolaget Alingsås Energi Nät AB och dotterbolaget Alingsås Energi AB. Alingsås Energi är en konkurrenskraftig och pålitlig leverantör av energi- och infrastrukturtjänster med tydligt fokus på helheten för kunden och på energieffektiva och klimatsmarta lösningar. Vi vill vara delaktiga i utvecklingen av det hållbara samhället och arbetar långsiktigt och målmedvetet för att minska resursförbrukningen i samhället.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer arbeta inom hela distributionsnätet för fjärrvärme och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Felsökning och reparation
  • Inspektion av kulvertar
  • Rondering
  • Nyinstallation av kundanläggningar
  • Mätarbyten
  • Kundkontakter
Vi ser gärna att du
  • har gymnasial utbildning med relevant inriktning.
  • behärskar svenska i tal och skrift och har en god datavana.
  • har som lägst körkortsbehörighet klass B men BE och C är ett klart plus.
Personliga egenskaper
Du som person är en lagspelare som gillar att arbeta i team men du har även förmågan att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du som person är ansvarstagande och strukturerad samt har ett gott sinne för planering. För dig är det en självklarhet att upprätthålla god service och kvalitet gentemot våra kunder.

Vad erbjuder vi?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på Alingsås Energi. Hos oss får du arbeta på en avdelning med god sammanhållning och på ett företag som satsar mycket på arbetsmiljö. Vi erbjuder vidareutbildning efter behov och har fina förmåner som t. ex en friskvårdstimme i veckan under arbetstid, ett eget välutrustat gym och friskvårdsbidrag.

Är du intresserad?
Urvalsprocessen och intervjuer påbörjas efter semesterperioden men vänta inte med att skicka in din ansökan redan nu. Bifoga ditt CV med ett personligt brev där du beskriver varför just du passar för tjänsten som Fjärrvärmetekniker hos oss på Alingsås Energi.
Mer info
Område Alingsås
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.alingsasenergi.se/
Sista ansökningsdag 12 sept 2022 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren