Materialplanerare till NKT i Alingsås!

Materialplanerare till NKT i Alingsås!

Är du intresserad av teknik och söker en ny utmaning inom logistik? Är du analytisk och har erfarenhet av materialplanering, framtagning av prognoser och leveransuppföljning? Då kan tjänsten som materialplanerare vara något för dig!

Om tjänsten
Som materialplanerare kommer du arbeta med att planera, beräkna och ansvara för materialsortimentet. Vidare kommer du att hantera leverans- och materialbevakning, uppföljning och avvikelsehantering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innebära att:
 • Generera inköpsorder utifrån materialbehov.
 • Leveransbevaka och säkerställa materialtillgänglighet.
 • Optimera lagernivåer utifrån rådande produktionstakt och materialbehov.
 • Arbeta tillsammans med leverantörer, speditörer och andra interna/externa intressenter för att säkerställa kvalitet, kostnader och leveransplaner.
 • Bidra till att förbättra gruppens processer och verksamhet.
Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag som planerar att starta i maj 2020 med placering i Alingsås.

Om dig
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom logistik eller inköp samt minst två års erfarenhet av material- eller produktionsplanering. I och med att du kommer arbeta med tekniska artiklar ser vi att du har ett intresse för detta samt erfarenhet från en verksamhet med hög artikelflora. För att lyckas i rollen bör du även vara bekväm med att genomföra kalkyler, analys och prognosarbete. Har du tidigare arbetat i SAP och/eller Excel är detta meriterande. Eftersom du kommer arbeta i en global verksamhet är det väsentligt att du behärskar engelska så väl som svenska flytande i både tal och skrift.

Som person har du ett strukturerat och noggrannt arbetssätt. Du är flexibel och van vid att hantera många processer och ärenden samtidigt. Vidare är du analytisk och har förmåga att bedöma och prioritera utifrån given information och förutsättningar. I ditt arbete har du många kontaktytor både internt och externt, vi ser därför att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra.

Viktigt för tjänsten är:
 • Akademisk utbildning inom logistik eller inköp.
 • Några års arbetslivserfarenhet inom material eller produktionsplanering.
 • Stor vana av kalkyler, analys och prognosarbete.
 • Goda kunskaper i SAP och Excel.
 • Utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga.
 • Behärskar engelska, både muntligt och skriftligt obehindrat.
Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av:
 • Prognostisering
 • Tull
 • Spedition
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Lisa Steffensen via tel: 073-684 72 34 eller via mail: lisa.steffensen@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Alingsås
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 5 apr 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.