VA-ingenjör plan och projektering

VA-ingenjör plan och projektering

Som planeringsingenjör kommer du att vara en av våra experter inom VA-området vilket innebär att ansvara för och medverka vid utredningar och planering av VA-verksamheten med fokus på ledningsnät. Ditt uppdrag innebär samarbete både internt och externt. Du deltar i översikts- och detaljplanearbetet där du representerar och bevakar VA-enhetens intressen. Med din nya roll följer spännande utredningsuppdrag inom VA, att bedöma VA-försörjningens förutsättningar i framtida exploateringar, planera den löpande förnyelsen av nät och anläggningar, vara ett tekniskt stöd i projekt samt att själv driva projekt i mån av tid. Du är VA-enhetens ansvariga/handläggande ingenjör vad gäller - detaljplaner DP och FÖP. Följa kommunens detaljplanearbete. Granskning, yttrande, närvara på möten och representera VA-enheten etc. - att bistå planarkitekter, projektledare och VA-chef i frågor avseende dagvattenhantering. Du arbetar med dagvattenfrågor under detaljplane- och projekteringsskedet, både genom att tekniskt stötta och driva på utvecklingen av hållbara dagvattenlösningar, samt med teknisk kravställning och granskning i olika projekt. Se över och konstatera problemområden och jobba in dessa i kommande detaljplaner enligt P110, granska dagvattenutredningar med mera. - att självständigt medverka i förnyelse- och åtgärdsplanering på VA-ledningsnätet, delta i utredningar, förprojektering och projektledning. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten. Du kommer också att utföra andra arbetsuppgifter inom verksamheten. Du är underställd och rapporterar till VA-chef.

Kvalifikationer
Vi söker en dokumenterat erfaren VA-ingenjör med relevant teknisk utbildning på högskolenivå. Du som söker har: - några års praktisk erfarenhet från arbete som VA-ingenjör, - goda kunskaper i hur VA-rörnäten är uppbyggda och fungerar, - vana att bedriva utredningsarbete samt att driva projekt, - goda kunskaper om regelverk inom VA-verksamheten, - goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift. Goda datorkunskaper är en självklarhet. Erfarenhet av system som exempelvis CAD, GIS, Cactus Eye, hydraulisk modellering, debiteringssystemet EDP FUTURE är meriterande. Det är bra om du har annan erfarenhet av VA-verksamheten såsom VA-projektering eller dagvattenfrågor. Viktigt för oss är din personlighet, det vill säga att du äger ett intresse av att arbeta med teknik och miljö i samverkan med andra samt bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat. Vi söker dig som har ett starkt driv, är självständig och trygg i din förmåga samt har goda kommunikativa egenskaper. Du bör också ha ett strukturerat arbetssätt, ett gediget intresse för teknik och vara insatt i vad som är aktuellt inom VA-området. Då beredskap kan komma att ingå i din befattning och inställelsetiden vid larm är 1 h så ser vi gärna att du är bosatt i Ales närområde. För tjänsten krävs B-körkort.

Månadslön. Individuell lönesättning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vi arbetar med ett kontinuerligt urval så sänd in din ansökan så snart som möjligt. Ansvariga rekryterare är Anna Petersson och Elina Röckner, PSPartner. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.
Mer info
Kontaktperson Gunnel Borgström
Telefon 0303-70 31 01
Område Ale
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://ale.se/
Sista ansökningsdag 22 feb (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet. I kommunen är vi 2 000 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss? Sektor samhällsbyggnads uppdrag är att säkerställa att kommunens invånare har en god boende- och livsmiljö i ett långsiktigt hållbart samhälle. Vi lämnar råd och upplysningar till allmänhet och företag, men är också tillsynsynsmyndighet inom våra verksamhetsområden. VA-enheten ingår i verksamhet Teknik i sektor samhällsbyggnad. Inom verksamhet Teknik finns förutom VA-enheten även renhållning, gata-park och infrastruktur. VA-verksamheten ansvarar för förnyelse samt för drift och underhåll av kommunaltekniska anläggningar inom områdena vatten och avlopp. Enheten ansvarar för att Aleborna får ett bra dricksvatten samt att avloppsvattnet och dagvattnet hanteras och renas på ett säkert sätt. Verksamheten deltar aktivt i kommunens samhällsplanering och ansvarar för genomförandet av nödvändiga investeringar. Vi erbjuder en arbetsplats med engagerade och positiva kollegor, där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Du kommer att vara en del av ett glatt, engagerat och utvecklingsinriktat team som ser till att Ale har ett väl fungerande VA-system. Vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål och för att trivas hos oss är du en person som är positiv och lösningsorienterad, får sker att hända samt har förmåga att arbeta strukturerat.