Specialpedagog, Da Vinciskolan

Specialpedagog, Da Vinciskolan

Som en av våra tre specialpedagoger kommer du att ingå i vårt elevhälsoteam där du skall bidra med det specialpedagogiska perspektivet och kompetensen. Du kommer att hålla i utredningar av särskilt stöd, kartläggningar kring till exempel läs- och skrivsvårigheter och kartlägga vilka eventuella hinder som finns i lärmiljön och vägleda och handleda till exempel lärarlagen i hur de bättre kan skapa tillgängliga lärmiljöer och anpassa undervisningen. Du kommer att ha en del kontakt med vårdnadshavare och andra instanser som till exempel bup och habilitering. Det främjande och förebyggande arbetet arbetar vi kontinuerligt och systematiskt med för att ständigt utveckla det, och som specialpedagog hos oss är det en viktig del att bidra till på olika sätt.

Kvalifikationer
Du skall ha specialpedagogexamen och det är meriterande med lärarexamen mot 7-9. Du behöver vara flexibel, lyhörd, självgående och ha lätt för att samarbeta. Du behöver se fördelar med att arbeta tvärprofessionellt och i ett team där kollegialt lärande är norm. Du skall ha ett helhetsperspektiv och samtidigt ett starkt elevfokus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Månadslön. Individuell lönesättning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas efter 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.
Mer info
Kontaktperson Maria Gustafsson
Telefon 0303-33 03 72
Område Ale
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://ale.se/
Sista ansökningsdag 8 juli (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet. I kommunen är vi 2 000 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss? I Ale är det alla våra kompetenta lärare och skolledare som utvecklar och förbättrar skolan. Hela kommunen är full av utvecklingslust och skolans kvalitet är det viktigaste området. Vår satsning har höjt elevernas resultat rejält men vi har fortfarande utrymme kvar att växa. När vi nu tar nästa steg vill vi bara ha med de rätta pedagogerna. Vi tror att det är dig vi behöver! Da Vinciskolan med sina cirka 400 elever är en 7-9-skola som ligger i Ale kulturrum vid Ale torg. Vi är organiserade i tre arbetslag och har också ett resursteam på skolan. Vi har en särskild undervisningsgrupp och en förberedelsegrupp. Skolan har en mycket uppskattad körverksamhet och skol-if.