Skolsköterska till elevhälsan

Skolsköterska till elevhälsan

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Skolsköterskan ansvarar tillsammans med skolledningen för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar. Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning; hälso- och sjukvård för barn och ungdom, distrikt (öppen hälso- och sjukvård) eller skolsköterskeutbildning. Du är meriterande om du kan journalföra i PMO. Du kan arbeta i grundläggande dataprogram och har erfarenhet av datajournaler. Du är empatisk, flexibel och målfokuserad. Viktiga egenskaper är också gott omdöme, noggrannhet och att du tycker om att arbeta i team. Därutöver krävs förmåga att vara strukturerad för att planera verksamheten på kort och lång sikt.

Månadslön. Individuell lönesättning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.
Mer info
Kontaktperson Linda Hoffberg
Telefon 0723-50 61 99
Område Ale
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://ale.se/
Sista ansökningsdag 18 nov (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet. I kommunen är vi 2 000 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss? Ale har en samlad organisation för elevhälsan i vilken kommunens skolsköterskor, skolpsykologer och skolkuratorer ingår. Tillsammans är vi 25 personer som utgör en tvärprofessionell grupp som i första hand har ett hälsofrämjande och förebyggande uppdrag för kommunens elever. Enheten är en resurs i utvecklingsfrågor och för samordning av de olika uppdragen. Vi söker nu 1-2 nya kollegor för arbete på f-6-enhet, inklusive grundsärskola och på gymnasienivå, IM. Som skolsköterska hos oss vill du göra skillnad och vara med när vi formar framtiden genom att stötta och utveckla Ales elever. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Tag chansen och pröva att arbeta hos oss!