Handläggare LSS och socialpsykiatri, Biståndsenheten

Handläggare LSS och socialpsykiatri, Biståndsenheten

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av utredningsarbete enligt LSS och SoL samt utifrån övrig gällande lagstiftning, rättspraxis och vägledning. Som handläggare arbetar du med att informera, utreda, bedöma, fatta beslut och följa upp insatser. Samverkan med externa och interna verksamheter är en viktig del i arbetet liksom att bidra till utveckling av enheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom/likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du är en person som: - Har erfarenhet av myndighetsutövning avseende aktuell målgrupp och är väl förtrogen med gällande lagstiftning. - Har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. - Är strukturerad och kan behålla fokus trots omgivningens olika krav. - Gillar att samarbeta men också att arbeta självständigt. - Delar med dig av dina erfarenheter och lär av andras. - Har god kommunikativ och analytisk förmåga. - Gillar utveckling! Erfarenhet av IBIC och arbete i verksamhetssystemen Treserva samt SAMSA är meriterande. B-körkort är ett krav.

Månadslön. Individuell lönesättning. Ett löpande arbete med urval samt intervjuer kan komma att påbörjas redan före sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan! Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.
Mer info
Kontaktperson Martina Berisson
Telefon 0303-70 34 21
Område Ale
Yrkesroll Administration, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://ale.se/
Sista ansökningsdag 30 nov (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun, med drygt 30 000 invånare, med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet. Vi är 2 400 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss? Biståndsenheten i Ale rekryterar en LSS- och socialpsykiatrihandläggare. Enheten ansvarar för myndighetsutövning enligt SoL och LSS avseende barn, unga, vuxna och äldre med funktionsnedsättning. Enheten består av 11 engagerade handläggare som ser fram emot att få en ny kollega. Biståndsenheten är en flexibel arbetsplats där du som medarbetare har stor chans att påverka dina arbetsvillkor. Vi bedriver utvecklingsarbete inom olika områden och din insats som handläggare är mycket viktig. Du erbjuds intern metodhandledning och extern processhandledning. Din arbetsplats kommer att vara belägen i centrala Älvängen, nära pendeltåg och E45:an.