GIS-ingenjör, sektor samhällsbyggnad

GIS-ingenjör, sektor samhällsbyggnad

Du kommer att jobba i en grupp bestående av ytterligare en GIS-ingenjör och en geodatakoordinator. Tillsammans ansvarar och driver gruppen utvecklingen av kommunens GIS-plattform framåt. Ett mål för verksamheten är att öka användningen av geografisk information som hjälpmedel i de olika verksamheterna och att införa fler e-tjänster. Vi uppdaterar och kvalitetssäkrar kommunens geografiska databaser samt tillhandahåller geodata på förfrågan. Insamling, lagring, bearbetning samt analys och presentation av geografiska data är en naturlig del av arbetsuppgifterna. Vi ansvarar även för inrapportering av geografisk data och statistik till myndigheter och externa samarbetspartners. En viktig del av arbetsuppgifterna är att vara övriga enheter behjälpliga med utbildning inom GIS. De verktyg som vi använder är Geosecma for ArcGIS, ArcGIS, FME, ArcGIS Online och Collector for ArcGIS. Ales webbkarta använder den öppna källkodsbaserade kartan HAJK (Geoserver, Open Layers och PostgreSQL). Efter årsskiftet kommer vi att införa FME server. Geodatagruppen tillhör enhet bygg som är en del av sektor samhällsbyggnad. Sektorns uppdrag är att säkerställa en god boende- och livsmiljö för kommunens invånare i ett långsiktigt hållbart samhälle. Bygglovsenheten arbetar i kommunhuset i Alafors men kan komma att flytta till Nödinge under våren 2019.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom GIS med flera års erfarenhet av arbete inom området, alternativt flera års erfarenhet av arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. - Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för systemlösningar inom GIS. - Du bör ha goda kunskaper i följande GIS-programvaror: ArcGIS, Geosecma for ArcGIS (systemadministratör), FME, FME server, QGIS. - Du bör ha goda kunskaper i följande databashanterare: MSSQL, PostgreSQL/PostGIS. - Du bör ha goda kunskaper i hantering av serverprogramvarorna: ArcGIS Server och Geoserver. - Du bör ha stor erfarenhet av GIS-analyser och framtagande av kartprodukter. - Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp, ha lätt för att kommunicera samt uttrycka dig väl i det svenska tal- och skriftspråket. - Vi ser även att du har erfarenhet av projektarbete inom GIS. - Det är meriterande om du kan följande programmeringsspråk: Javascript, Python. - Det är meriterande om du har arbetat med 3D modellering och Esri CityEngine samt har viss kunskap i AutoCAD liksom systemkunskap om ESPA (stereokartering). Stor vikt läggs även vid personlig lämplighet.

Månadslön. Individuell lönesättning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.
Mer info
Kontaktperson Karolina Nilsson
Telefon 0303-70 33 24
Område Ale
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://ale.se/
Sista ansökningsdag 23 nov (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Geodataarbetet i Ale har tagit jättestora steg framåt under de senaste åren. Nu söker vi dig som vill bygga vidare på detta arbete och föra det framåt ytterligare. Tycker du om problemlösning, kan arbeta självständigt och vill vara med i viktiga strategiska projekt så som vektorisering av detaljplaner, införande av FME-server, 3D-modellering och på sikt även e-tjänster inom bygg? Ja, då är arbetet som GIS-ingenjör i Ale rätt för dig. Här erbjuder vi en tjänst där du får arbeta brett inom GIS och har stor möjlighet att påverka ditt arbete.