Familjerättssekreterare

Familjerättssekreterare

Som familjerättssekreterare i Ale arbetar du med samtliga familjerättsliga arbetsuppgifter. Du ansvarar då bland annat för att genomföra utredningar och upplysningar på begäran av domstol i frågor om vårdnad, boende och umgänge. Du arbetar också med samarbetssamtal, att upprätta avtal, faderskapsutredningar, adoptionsärenden samt planering och uppföljning av beslutat umgänge med umgängesstöd. Samarbetssamtalen är ett erbjudande och en möjlighet för föräldrar att under din sakkunniga ledning träffa överenskommelser när det gäller vårdnad, boende och umgänge för sina barn. Samarbetssamtalen sker på tingsrättens remiss men också på föräldrarnas egna initiativ. Du kommer arbeta i en grupp med erfarna kollegor som har lång erfarenhet av familjerättsliga frågor och ha tillgång till arbetsledningsstöd i form av en 1:e socialsekreterare med stor kunskap inom arbetsområdet. Arbetsgruppen har ett gott arbetsklimat och ett stort intresse för målgruppen med barnets bästa i fokus. I Ale kommun finns goda kringresurser och det finns bra förutsättningar för ett gott samarbete med andra aktörer i kommunen. Som nyanställd hos oss, får du en individuellt anpassad introduktion. Du erhåller processhandledning och regelbunden utbildning. Vi arbetar i datasystemet Treserva.

Kvalifikationer
Du som söker är utbildad socionom samt kunnig i rådande lagstiftning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning och av socialt arbete med barn, ungdomar och deras familjer. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du kan arbeta såväl enskilt som i grupp. Du har god förmåga att möta barn och ungdomar och förmåga att sätta barnet i centrum. Det viktigt att du kan möta personer som är i konflikt på ett tryggt och professionellt sätt. Som person är du ansvarsfull och flexibel i ditt arbete. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt och har en god analytisk förmåga. Då tjänsten innefattar en del dokumentation behöver du vara duktig på att formulera dig i tal och skrift. Ditt arbetssätt bör präglas av engagemang, drivkraft och med god förmåga att ta eget ansvar. Som person behöver du vara stabil och trygg i din yrkesroll och ha ett positivt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I arbetet ingår en del resor och B-körkort är därför ett krav.

Månadslön. Individuell lönesättning. Intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.
Mer info
Kontaktperson Ylva Färdig
Telefon 0303-70 33 49
Område Ale
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://ale.se/
Sista ansökningsdag 30 nov (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet. I kommunen är vi 2 000 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss? Vi är en enhet som består av familjerättssekreterare, familjehemssekreterare och barnsekreterare, totalt 11 personer. Gruppen leds av två 1:e socialsekreterare, varav en för familjerätten, och en enhetschef. På enheten finns tillgång till en väldigt uppskattad socialadministratör, som bistår handläggare med administrativa uppgifter. På grund av pensionsavgång söker vi nu en familjerättssekreterare till familjehems- och familjerättsenheten i Ale.