Engagerad socialpedagog till nystartad enhet

Engagerad socialpedagog till nystartad enhet

Arbetet utgår från ett salutogent tänkande och arbetet för teamet innebär förutom arbete direkt med eleven och hemskolan, att också kunna stötta vårdnadshavarna i hemmet. Vi söker en nyfiken och engagerad socialpedagog för att komplettera vårt kollegium och hoppas att du kan vara den vi söker! Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Vi tror på att elever gör rätt om de kan. Arbetsuppgifter: Du som socialpedagog kommer i tätt samarbete med lärare och socionom att arbeta med elever med social problematik och som är i behov av särskilt stöd. Uppgifterna innebär att: - planera och samarbeta med övrig personal kring elever i behov av särskilt stöd. - dokumentera insatser och framsteg. - arbeta med andra uppgifter som gynnar elevernas sociala utveckling. -samverka med grundskolorna i kommunen. Du har ambitionen att tänka nytt, ser möjligheter att utveckla och utvecklas, i en skola i förändring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som i första hand är utbildad socialpedagog på universitet eller högskola. Meriterande är om du har erfarenhet av att ha arbetat med barn och ungdomar i skolmiljö. Du har ett medvetet pedagogiskt förhållningssätt, god kommunikationsförmåga och tar stort eget ansvar för elevernas och skolans måluppfyllelse och utveckling. Som person är du flexibel och engagerad, ser möjligheter istället för begränsningar samt har lätt för att samarbeta. Du är trygg i din yrkesroll och du är tydlig gentemot elever, föräldrar och kollegor.

Månadslön. Individuell lönesättning. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.
Mer info
Kontaktperson Linda Hoffberg
Telefon 0723-50 61 99
Område Ale
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://ale.se/
Sista ansökningsdag 18 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet. I kommunen är vi 2 000 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss? I Ale kommun pågår ett intensivt arbete med att skapa olika stödjande verksamheter för kommunens grundskolor. Skolan och socialtjänsten samverkar på flera olika sätt kring Ales elever och familjer. Vi har sedan några år tillbaka en verksamhet som heter Fotosyntes som arbetar med tidiga samordnade insatser för elever i årskurs f-6 som riskerar utanförskap genom bristande måluppfyllelse, normbrytande beteende och/eller hög frånvaro. I augusti i år startade ett närvaroteam (NÄTA) som arbetar med elever som befinner sig i problematisk skolfrånvaro, årskurs 7-9. Vi fortsätter nu att utveckla det särskilda stödet för elever i årskurs 6-9 och har därför skapat en fysisk undervisningsplats där eleven får både undervisning och socialt stöd; Älvängenskolan. Målet för eleven är att efter en period på Älvängenskolan, gå tillbaka till undervisning i sin hemskola. Både eleven, familjen och hemskolan ska ha fått med sig nya verktyg och strategier för att kunna arbeta vidare, framåt.