Byggnadsinspektör

Byggnadsinspektör

Bygglovenheten hanterar komplexa byggen, stora och små bostads- och verksamhetsprojekt. Vårt uppdrag är att hjälpa allmänheten och aktörer i byggbranschen igenom bygglovsprocessen fram till en god bebyggelsemiljö.

Just nu arbetar vi aktivt med att utveckla och förbättra vår service och hantering av bygglovsärenden bland annat genom att införa e-tjänster i bygglovsprocessen.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara inriktade mot handläggning av tekniska frågor, tillsyn och rådgivning till allmänheten med flera. Arbetet är mycket utåtriktat vilket innebär att du har kontakt med privatpersoner, byggherrar och exploatörer. Du kommer att hålla i tekniska samråd, platsbesök samt ta beslut om start- och slutbesked med mera.

Vi är ett trevligt och engagerat gäng arbetskamrater som strävar efter ett öppet arbetsklimat där alla får utrymme att utvecklas och bidra till verksamheten. Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter, en god arbetsmiljö och möjligheter till kompetensutveckling. Är du intresserad av att engagera dig i utveckling av verksamheten så finns stora möjligheter till detta.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är byggnadsingenjör eller har motsvarande kunskaper eller utbildning inriktad mot byggnadsinspektion.
God kunskap och erfarenhet inom Plan- och bygglagen, BBR, samt övriga relevanta regelverk och en god förmåga att göra juridiska bedömningar värderas högt.
Det är meriterande om du har erfarenhet som byggnadsinspektör, har kunskap av tidigare ha arbetat med juridiska prövningar eller utredningar inom byggnation, fastighet eller kommunal förvaltning.

Du ska ha lätt för att kommunicera på svenska både muntligt och skriftligt, då arbetet innebär mycket kontakt med allmänheten och övriga intressenter. Du ska ha god datorvana och B-körkort är ett krav.

Som person är du social, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, tar stort eget ansvar och har känsla för service och gott bemötande.

Eftersom vi arbetar med att planera ett samhälle för alla och strävar efter att vår arbetsplats ska spegla samhället i stort ser vi gärna sökanden som kan bidra till en mångfald på arbetsplatsen och ha nya perspektiv i vårt arbete med att bygga framtidens Ale.

Månadslön. Individuell lönesättning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.
Mer info
Kontaktperson Evelina Johnson
Telefon 0766-10 18 57
Område Ale
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://ale.se/
Sista ansökningsdag 23 nov (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi 2 000 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?