1:e socialsekreterare till vuxenenheten

1:e socialsekreterare till vuxenenheten

Vuxenenheten arbetar med bistånd för personer över 18 år. En grupp inom enheten som är inriktad för målgruppen unga vuxna är under uppstart och kommer att handlägga bistånd för personer 18-25 år. På enheten arbetar totalt sju socialsekreterare med utredning och uppföljning av insatser samt en socialadministratör vars funktion är att avlasta socialsekreterarna med administrativa uppgifter. Enheten leds av en enhetschef och en 1:e socialsekreterare.

Enheten arbetar utifrån ASI och vi använder Treserva som är kopplat till ASI-net.

1:e socialsekreterarens uppgift är att metodhandleda och arbetsleda det dagliga arbetet genom att handleda socialsekreterarna på enheten, såväl enskilt som i grupp. Arbetet innebär även ett nära samarbete och nätverk med dina 1:e kollegor, enhetschef samt de interna utförarenheter som är kopplade till vuxenenheten. Utöver de arbetsledande funktionerna innebär även arbetet ett fokus på att utveckla enhetens strukturer, rutiner och att skapa en arbetsgrupp med gott arbetsklimat.

Kvalifikationer
Du ska vara utbildad socionom eller ha en som arbetsgivaren bedömer likvärdig utbildning. Du har flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom området vuxen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat som 1:e socialsekreterare.

Du har ASI-utbildning och god kunskap inom relevant lagstiftning.

Som person är du positiv, engagerad, initiativtagande och tycker om att driva utvecklingsarbete. Du är kunnig, strukturerad och trygg i dina bedömningar. Du ser samarbete som en förutsättning för goda resultat och strävar efter detta. Du har god förmåga att möta medarbetarnas behov av handledning på olika nivåer och med olika metoder. Du kan självständigt prioritera det dagliga arbetet och har förmågan att snabbt ställa om utifrån nya behov eller perspektiv.

Vi erbjuder dig ett utvecklande och mycket viktigt uppdrag där du har stora möjligheter att påverka och vara delaktig. Du kommer att få tillgång till kontinuerlig kompetensutveckling och extern handledning tillsammans med dina 1:e kollegor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.
Mer info
Kontaktperson Jacqueline Pejic
Telefon 0303-70 31 14
Område Ale
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://ale.se/
Sista ansökningsdag 25 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi 2 000 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Vuxenenheten är under utveckling och ett engagerat och roligt arbete med att bilda en utökad arbetsgrupp med positivt klimat, skapa struktur och nya rutiner och hitta ett gemensamt synsätt för enheten pågår för fullt. Är du intresserad av att få en unik möjlighet att utveckla enheten tillsammans med oss, kan du vara den vi söker!