Schibsted

Schibsted Media Group är en Internationell mediakoncern med ca 7800 anställda och verksamhet i 29 länder. Fokus ligger på starka mediahus i Europa och växande marknadsplatser online över hela världen.

I Sverige består Schibsted av tre huvdsakliga delar, medihusen Aftonbladet och Svenska Dagbladet, marknadsplatsen Blocket samt Tillväxtmedier. Tillväxtmedier investerar i nya spännande onlinebolag, men här ingår även företag som Hitta, Prisjakt och Lendo. Ca 1300 personer jobbar i "Schibstedhuset" i centrala Stockholm.

Västra järnvägsgatan 21
106 42 STOCKHOLM
Växel: 08-725 20 00
www.schibsted.se
Visa var

Video: Om schibsted

Fakta om Schibsted

Omsättning (MNOK)
2014
2015
2016
Vinst (%)
2014
2015
2016
Anställda
2014
2015
2016

Vi jobbar på schibsted

Vad gör att du trivs på Schibsted?

Som mediesäljare var det en självklarhet för mig att söka mig till Sveriges största och ledande digitala mediehus. På huvudkontoret i centrala Stockholm får jag daglien träffa spännande människor inom olika medieslag och tjänster i den digitala sfären; allt från klassiska medier som Aftonbladet och Svenska dagbladet, till växande bolag som Blocket, Tv.nu, Prisjakt och Lendo.

Som säljare på Schibsted möter jag Sveriges största annonsörer och tillsammans med dem skapar vi bra och långsiktiga affärer. För mig är det oerhört motiverande att vara med och forma framtidens medialandskap. Att det dessutom finns spännande karriärmöjligheter i huset gör att man kan utvecklas och ta nya steg inom koncernen.

Carl, Key Account Manager TV.NU

Varför gillar du ditt jobb?

Det är roligt att jobba i ett mediehus, det händer mycket och det är alltid bra fart. Jag är dagligen omgiven av fascinerande många duktiga, dedikerade och hängivna människor och det lär man sig en hel del av. Man måste utvecklas och utmanas. Sedan har vi roligt också, det är viktigt att garva på jobbet för att trivas.

Aftonbladet är ju hyfsat framgångsrika i den digitala omvandlingen och det är kul att det jag och vi gör uppenbarligen gillas av en hel del människor. Det betyder en del.

Henrik, Webbutvecklare Aftonbladet
module not found!

    Visste du att...

  • Aftonbladet är Sveriges största tidning med fler än 2,8 miljoner läsare varje dag.
  • "Schibstedhuset" vid Stockholms Central är ett av världens modernaste kontorshus, sett från miljösynpunkt. Huset värms upp av T-centralen och kyls ner av Klara sjö.
  • I Sverige har Schibsted fyra av Sveriges fem mest besökta sajter i mobilen, och samtliga fem mest använda apparna.
  • Schibsted Media Group har verksamhet i 29 olika länder.

Schibsted Trainee

Traineeprogrammet har som mål att rekrytera unga talanger till Schibsted och kvalificera dom för nyckelpositioner i våra verksamheter.

Schibsted Twitter