Röda Korset

Vill du vara med och kämpa för att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof? Röda Korset finns över hela världen och vi räddar liv och ger hopp, varje dag. Våra nationella föreningar i 189 länder gör det möjligt för oss att finnas på plats både före, under och efter en katastrof. Svenska Röda Korset har tiotusentals frivilliga och samlade under 2012 in flera hundra miljoner kronor till konflikt­ och katastrofdrabbade områden.

Hornsgatan 54
118 91
08-4524600
www.redcross.se
Visa var

Video: Om Röda Korset

Vi jobbar på Röda Korset

Varför trivs du på Röda Korset?

Först och främst för att man varje dag jobbar för mänskliga rättigheter! Det är det viktigaste som finns i världen. Jag gick ut gymnasiet i somras och kände mig orolig för vad jag som ung på arbetsmarknaden skulle få för jobb, men här känner jag mig väldigt trygg.

Jobbet som teamledare för ett team värvare handlar om att vara en i gruppen samtidigt som man är en stöttepelare som teamet ska känna sig trygga med. Jobbet är väldigt utvecklande och jag lär mig nya saker om mig själv varje dag. Jag får utvecklas som ledare och lär mig hur man leder en grupp människor mot nya, högre mål.

Karl, Teamledare ”face-to-face”

Vad gillar du med att jobba på Röda Korset?

Jag tycker det är väldigt inspirerande att jobba med människor som försöker förbättra världen, i det stora och det lilla. Jag blir peppad av den miljön!

Jag arbetar som verksamhetsutvecklare av projekt i Stockholm som är riktade till nyanlända. I det ingår aktiviteter som utgår från målgruppens behov, som simskola för kvinnor till exempel. En av de mest utsatta grupperna i Sverige är papperslösa och nyanlända och det är självklart att Röda Korset ska finnas till för dem.

Rita, Verksamhetsutvecklare
module not found!

    Visste du att?

  • Röda Korset finns i 189 länder med över 13 miljoner frivilliga världen över.
  • Röda Korset är en av Sveriges äldsta hjälporganisationer och har funnits i nästan 150 år.
  • Röda Korsets frivilliga ordnade läxhjälp och svenskaträning för tiotusentals personer varje år.
  • Röda Korset har över 1000 lokalföreningar över hela Sverige.

Vill du engagera dig?

Petter Johansson

Bli frivillig! Röda Korset har över 30 000 frivilliga över hela Sverige. De stöttar och ger råd till migranter i asylprocessen, besöker ensamma och tränar svenska med nyanlända.

Röda Korset Twitter