Lantmännen

Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom lantbruk, maskin, energi och livsmedel. Exempel på våra varumärken är AXA, Kungsörnen, GoGreen, Hatting, Schulstad och Gooh. Vi ägs av 33 500 svenska lantbrukare, har cirka 8600 anställda och har närvaro i 22 länder. Lantmännens verksamhet är organiserad i fem divisioner: Lantbruk, Maskin, Energi, Livsmedel och Fastigheter. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela kedjan kan vi ta ansvar från jord till bord och producera bra mat på ett hållbart sätt.

S:t Göransgatan 160 A
112 17
Telefon: 010-556 00 00
lantmännen.se
Visa var

Video: Om Lantmännen

Vi jobbar på Lantmännen

Vad är roligast med ditt jobb?

Lantmännens vision är att göra det bästa av vår jord och ge alla möjligheten till ett sundare liv. Det roligaste med att jobba på en stor koncern med den ambitionen är att få vara delaktig i hela kedjan från jord till bord. På ett sätt fungerar vi lite som lobbyister för att vi vill att alla ska ta ansvar. Vi har exempelvis haft två reklamkampanjer som visar att alla kan bidra till miljön bara genom att tillaga matrester istället för att slänga dem. Att vara med och förmedla sådana budskap känns väldigt bra.

Robin, Change Manager

Varför sökte du dig till Lantmännen?

Jag hade tidigare jobbat på både mindre och medelstora företag i branschen men var sugen på att ta mig an en större ledarroll och kände att Lantmännen, tack vare sin storlek, skulle kunna ge mig den möjligheten. Självklart lockades jag också hit av de fantastiska varumärkena. Och en annan anledning att jag sökte mig till Lantmännen var för att de har egen produktutveckling här i Sverige vilket inte är lika vanligt bland andra företag i samma storlek. Att utveckla produkterna själv, istället för att få direktiv från till exempel USA eller England, gör ju jobbet så mycket roligare! Min första roll hos Lantmännen blev som Nordisk produktchef för AXA, sedan gick jag på mammaledighet och när jag kom tillbaka fick jag rollen jag har i dag.

Kristina, Nordisk Marknad­ & Utvecklingschef för GoGreen
module not found!

    Visste du att?

  • Lantmännen erbjuder trygghet för glutenintoleranta. Vi producerar 100% havre ­ eller glutenfri havre, vilket är möjligt eftersom vi i Lantmännen har verksamhet i och inflytande över hela kedjan inom jordbruket.
  • Lantmännenföretaget AS Faktor har efter mångårig forskning utvecklat det medicinska livsmedlet SPC­flakes, som enligt studier kan ha effekt mot bland annat inflammatoriska magsjukdomar och Menières sjukdom. SPC-Flakes tillverkas av specialprocessad spannmål och Salovum, ett äggpulver gjort av ägg från hönor som ätit sådan spannmål.
  • Lantmännen Agroetanol kan erbjuda marknaden en drivmedelsetanol som i jämförelse med bensin minskar koldioxidutsläppet med upp till 70%.

Graduate Trainee Programme

As trainee we offer you a unique start to your career. You will work with strong brands and exciting issues of future within energy and agriculture in or international company. At the same time you will help contribute to our vision of a healthier society and create a valuable network for yourself.

Lantmännen Twitter