Skolsköterska

Om jobbet

Som skolsköterska ingår du i den centralt organiserade elevhälsan som består av psykologer, kurator, specialpedagog och ett mobilt skolteam. Det finns totalt 4,8 skolskötersketjänst i enheten samt skolläkare. Merparten av arbetstiden är förlagd till några av kommunens skolor. Du följer Sjöbo kommuns basprogram för elevhälsans medicinska insats, som bl.a innebär hälsosamtal, vaccinationer, öppen mottagning och att medverka i elevhälsoteam. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt genom att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du stödjer elevens utveckling mot skolans mål, initierar förebyggande och hälsofrämjande åtgärder på individ- och gruppnivå. Du arbetar i nära samarbete med elev, vårdnadshavare, lärare och skolledning. Även samverkan med externa aktörer så som BUP och barnmedicin ingår i uppdraget. Är du vår nya skolsköterska? Vill du vara med och göra skillnad för våra barn och ungas hälsa? Sök då tjänsten!

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn- och ungdom, distriktsköterska eller skolsköterska. Du har lätt för att samarbeta, är bekväm med att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är driven och engagerad i ditt arbete, du skapar goda relationer och inger förtroende. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Inför rekryteringsarbetet har Sjöbo kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Sjöbo är en expansiv kommun mitt i södra Skåne. Här bor 18 600 invånare som har nära till den omväxlande naturen och många olika boendeformer att välja på.

Dagtid, med viss kvällstjänstgöring vid föräldramöte och informationskvällar.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Camilla Persson, 0416-27305

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

Våra 1100 medarbetare spelar en viktig roll för Sjöbos utveckling och välfärd. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, och erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vårt arbete genomsyras av värdeorden "Professionella, öppna och engagerade mot gemensamma mål" Tillsammans gör vi skillnad för Sjöbo kommuns medborgare och besökare! Råd och stödenheten är den enhet i Sjöbo kommun som har till uppdrag att utifrån ett helhetsperspektiv arbeta med förebyggande, behandlande och stödjande insatser gällande barn, ungdomar och deras familjer. I enheten ingår både elevhälsa och socialtjänst. Kommunens elevhälsa och elevstödjande arbete syftar till att utgöra ett stöd för elev och skola, samt bidra till att hitta vägar till nya strategier för fortsatt utveckling och lärande.