Socialsekreterare – 2 utredartjänster till Barn & Unga

Om jobbet

Verksamheten, Barn Unga och Familj, har för att bemöta ett ökat antal anmälningar och ökade krav, infört funktionsindelade arbetsteam. Teamen bygger på socialsekreterare med olika funktioner. För att förändra har en utökning av antalet tjänster skett och nyanställningar har gjorts. Nu söker vi två barn-/ungdomsutredare, kanske är det Du? Som utredare kommer du handlägga ärenden enligt SoL och LVU samt följa upp öppenvårdsinsatser enligt SoL gentemot målgrupperna barn, ungdomar och deras familjer. Som medarbetare på myndighetsenheten arbetar du i enlighet med BBIC. Du fattar beslut i enlighet med gällande lagstiftning, riktlinjer och delegation. Dokumentation är en viktig del av arbetet. Samverkan med interna och externa samarbetspartners är viktiga inslag. Som stöd i arbetet finns extern handledning.

Kvalifikationer
Socionom, social linje samt erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom socialtjänsten. Vi värdesätter erfarenhet av utredningsarbete med barn och ungdomar. Kunskap om socialtjänsten och sociallagstiftning samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. God förmåga att samarbeta. Meriterande är kompetens inom barn- eller ungdomsvård samt erfarenhet av att ha arbetat med BBiC. Har du tidigare arbetat i datasystemet ProCapita är det en fördel. Körkort *B**** är ett krav. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan snarast!

Inför rekryteringsarbetet har Sjöbo kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Sjöbo är en expansiv kommun mitt i södra Skåne. Här bor 18 600 invånare som har nära till den omväxlande naturen och många olika boendeformer att välja på.
Jobbfakta
Ort
Sjöbo
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Socionom
Kontakt

Ring Carina Malmborg Olsson, 0416-27393

Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

Sjöbo kommuns socialtjänsts myndighetsenhet tillhör organisatoriskt familjeförvaltningen. Förvaltningen består därutöver av socialtjänstens öppna serviceinsatser, integrationsmottagning, skol- och förskoleverksamhet, bibliotek och barn/ungdomskultur. Vi har under de senaste åren satsat på att utveckla individ- och familjeomsorgen genom att bl.a. införa arbetsteam inom barn- och ungdomsvården. Förändringen har möjliggjorts genom att enheten sedan 2015 tillförts nya tjänster. Teamarbetet avser att på ett målinriktat sätt snabbare komma från utredning till behandling/insats. Vi vill hitta bra lösningar i samverkan med den enskilde och hans/hennes nätverk och i samverkan med andra samhällsinsatser. I enlighet med förändringsarbetet genomförs kontinuerliga utbildningsinsatser enligt upprättad kompetensutvecklingsplan. Våra 1100 medarbetare spelar en viktig roll för Sjöbos utveckling och välfärd. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, och erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vårt arbete genomsyras av värdeorden "Professionella, öppna och engagerade mot gemensamma mål" Tillsammans gör vi skillnad för Sjöbo kommuns medborgare och besökare!