PMC Hydraulics söker Konstruktör

Om jobbet

Som konstruktör hos oss på PMC Hydraulics i Ystad får du möjlighet att arbeta med konstruktionslösningar, utveckling av tekniska lösningar samt underhåll och utveckling av kundens applikationer.

Du kommer att tillhöra vår tekniska avdelning, bestående av 20 engagerade och kunniga kollegor som arbetar i Ystad och Göteborg.

Dina arbetsuppgifter

Som Konstruktör hos oss får du möjlighet att arbeta med att ta fram konstruktionslösningar, utveckla tekniska lösningar samt med underhåll och utveckling av våra kunders applikationer.
Du ansvarar för design och konstruktion baserat på systemlösningar från våra hydraulikingenjörer. Det framtagna materialet kommer att användas i offert fasen samt som inköpsunderlag för egendesignade komponenter.
Du kommer även att få arbeta med design och dimensionering av komponenter och systemkonstruktioner samt framtagning av dokumentation som ritningsunderlag för inköp och produktion.
I din roll kommer du stödja hydraulikingenjörer, inköpare och produktionspersonal i de olika projekten. Du blir en aktiv och viktig del av det tekniska teamet och bidrar med konstruktions- och tillverkningstekniska frågor.

Din bakgrund

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller motsvarande med erfarenhet av konstruktionsarbete, gärna från hydrauliska och/eller pneumatiska applikationer.
För att hantera tjänsten behöver du ha erfarenhet av ett eller flera CAD-konstruktionsverktyg och erfarenhet av beräknings- och simuleringsprogram. Har du erfarenhet av svets- och materialstandarder, av inspektion och dokumentation av svetsade konstruktioner är detta meriterande. Har du därutöver även kunskaper inom WPS (Welding Procedure Specification), WPQR (Welding Procedure Qualification Record) och NDT (Non-Destructive Testing) kommer du få användning av detta.
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Dina egenskaper

För att trivas i rollen är det viktigt att du har vana av att arbeta i projektform och att du förstår vikten av engagemang, noggrannhet och ansvarstagande.
Som person är du drivande, har god initiativförmåga, kan arbeta självständigt, är kommunikativ och trivs med att arbeta med många olika kontaktytor, både internt och externt.

Låter det spännande? Ansök gärna redan nu!

Rekryteringen sker i samarbete med Randstad Professionals. Har du frågor och vill veta mer kring tjänsten är du välkommen att kontakta Pernilla Nicklasson på telefon 072-988 95 07.

Ansökningsprocess

Vi önskar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 161030. Urval kan komma att göras löpande.
Jobbfakta
Ort
Ystad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Konstruktör

Mejla PMC Hydraulics AB

Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

PMC Hydraulics AB, som ingår i PMC Hydraulics Group, utvecklar och tillverkar kundspecifika hydraulaggregat och systemlösningar till kunder inom Mobila system, Marina och Industriella applikationer samt Energi. Komponentförsäljning, service och support hanteras rikstäckande från någon av våra sex orter i Sverige. Företaget har ca 150 anställda och omsätter drygt 400 MSEK.

PMC Hydraulics Group är Nordens ledande leverantör av hydrauliklösningar till industrin. Vårt erbjudande sträcker sig från konstruktion och design till färdiga hydrauliksystem och komponenter. Koncernens kompetens omfattar även elektromekanik och smörjlösningar, vilket ger en unik samlad kompetens för att erbjuda kunderna helhetslösningar. PMC Hydraulics Group omsätter 1,1 miljarder kronor och har 500 anställda i flera länder i Europa och Asien. PMC Hydraulics Group är en del av Dacke Industri, som till 100 % ägs av Nordstjernan.