Utslusspedagog

Om jobbet

Social- och arbetsmarknadsnämnden svarar för individ- och familjeomsorg, försörjningsstöd, arbetsmarknadsinsatser och kommunal vuxenutbildning. Vi har utvecklat ett strukturerat utvecklingsarbete och genomgått en organisatorisk förändring som gör att verksamheten nu har utgångspunkt i ökat brukarperspektiv genom samverkan och helhetssyn.

Lagunen HVB är i huvudsak ett boende för asylsökande ensamkommande barn och ungdomar mellan 15-17 år. Boendet består i dag av tre avdelningar plus en utslussnings/stödboendeverksamhet.

Arbetsuppgifter
Som Utslusspedagog på utslussning/stödboendeverksamheten är ditt uppdrag att vara ett vuxenstöd till de ensamkommande ungdomar som flyttat ut från vårt HVB-hem.
Ungdomarna är i åldern 16-21 år. Du ska stödja dem i att bli ansvarstagande unga vuxna och att de förvärvar de kunskaper som krävs för att klara ett självständigt liv och eget boende. Bland annat hjälper du till med läxläsning, kontakter med olika myndigheter och aktiviteter som förekommer i ett hem.

I arbetet ingår mycket samverkan med skola, socialtjänst och föreningsliv. Du dokumenterar i Pro Capita.

Dagtid, kväll och viss helgtjänstgöring förekommer.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen inom socialt, beteendevetenskapligt, socialpedagogiskt arbete eller med annan högskoleutbildning eller KY-utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget.
Arbetet förutsätter god förmåga att bygga förtroendefulla relationer, initiativförmåga och stort eget ansvar.
Som utslusspedagog krävs att du är en trygg och stabil vuxen som tycker om att möta ungdomar. Du har tålamod, har förmåga att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är strukturerad, ansvarsfull, pålitlig och har förmåga att lyssna, motivera och att vara flexibel utifrån ungdomens behov. Då samverkan/samarbete är en stor del av ditt arbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Övrigt
Köpings kommun strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Köpingsbornas behov.
Före anställning krävs uppvisande av utdrag ur misstanke och belastningsregistret. Du kan beställa utdraget hos Polisen, https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4427-hvbhem-belastningsregistret/

I denna rekrytering kommer vi tillämpa löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Körkort klass B - Bil.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2016-10-30
Ange referens: SAF 2016/34

Kontaktpersoner
Enhetschef Matts Åker, 0221-258 78
Biträdande Enhetschef Shahin Akter, 022125959

Fackliga kontaktpersoner
Facklig representant Kommunal -, 010-4428186
Facklig representant Vision -, 0221-25130
Jobbfakta
Ort
Köping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Matts Åker, 0221-258 78

Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Vi är omkring 2 000 medarbetare som jobbar i Köpings kommun. Tillsammans underlättar vi vardagen för invånarna på olika sätt. Vi ser till så att samhället har bra skola, vård och omsorg liksom andra nödvändigheter som fungerande gator och vattentillförsel. Att jobba i kommunen ger dig intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Du jobbar för människors bästa och för att vi ska kunna ha ett bra liv. Frågar du oss så har vi Sveriges viktigaste jobb.