Systemtekniker inom SAP sökes till myndighet i Arboga!

Om jobbet

Till Poolias kund i Arboga söker vi nu en systemtekniker inom SAP Basis. Detta är ett konsultuppdrag som förväntas starta i januari 2017 och pågå i ett år framöver, med god chans till förlängning.

Urval och intervjuer sker löpande, du är välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som systemtekniker hos myndigheten arbetar du på deras IT-Driftenhet i Arboga. IT-Driften tillhandahåller central drift av IT-system inom myndigheten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). I din roll kommer du att ge 2nd/3rd line support av myndighetens SAP-system. På avdelningen arbetar ett flertal systemtekniker med olika inriktningar inom IT-drift. Du kommer vara inriktad mot SAP med fördjupning inom bland annat SLD/ECC/SRM/MDM/EP/BW/TREX/BO/GTS och Solution Manager.

I arbetsuppgifterna ingår att göra felsökningar, optimera och konfigurera myndighetens SAP-system samt genomföra larmsättning mot deras övervakningsplattform. Vid nya releaser kan du komma att vara delaktig vid genomförande av tester samt driftsättning. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten. Du kommer att hantera dokumentation och supportärenden på både det svenska och engelska språket.

Arbetsuppgifterna innefattar även;
 • Säkerställa stabil drift av SAP-miljöer.
 • Löpande hantering av incidenter och problem som tilldelas grupperingen via ärendehanteringssystem.
 • Självständigt arbeta med exempelvis systemanalys och felsökning med lösningsförslag i samverkan med förvaltningsresurser.
 • Genomföra transporter på angivna servicefönster.
 • Uppföljning av prestanda, kapacitet och tillgänglighet.
 • Deltaga vid planering samt genomförande av tester avseende säkerhetskopiering samt
 • katastrofhantering.
 • Föreslå förbättringar samt effektiviseringar ur ett proaktivt perspektiv.
 • Vid behov deltaga som projektresurs.
 • Vid behov deltaga vid möten med förvaltningsgrupp.
Utbildning/erfarenhet
 • Du har minst 3 års arbetserfarenhet och kompetens inom SAP Basis drift inom företag, myndighet eller organisation med klustrade miljöer i olika nätverkszoner.
 • Du har sammanlagt minst 2 års arbetserfarenhet inom minst 2 av SAP-modulerna ECC/EP/BW/SRM.
 • Du har minst 2 års arbetserfarenhet inom minst 1 av SAP-modulerna SLD/MDM/TREX/BO/GTS.
 • Du har minst 1 års arbetserfarenhet och kompetens av HANA och/eller DB2 som databashanterare i SAP.
 • Du innehar körkortsbehörighet (B-körkort).
Vi ser gärna att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som meriterande, då delar av arbetet utförs i projektform. Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
Jobbfakta
Ort
Arboga
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Support
Systemadministration
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 dec

Om företaget

Rätt person på rätt plats. Det är vår kärnkompetens. Och vi har hunnit bli riktigt bra på det efter att vi ända sedan 1989 har försett företag och organisationer med nya medarbetare, såväl tillfälligt och permanent. Vår långa erfarenhet har gjort att vi verkligen kan vårt jobb. Genom att vi ständigt vässar våra arbetsmetoder och processer får du alltid hög kvalitet i allt vi gör. Vår erfarenhet märker du också på att vi är snabba och att du får medarbetare som kan börja jobba hos dig direkt.