SOS Alarm söker operatörer som vill bidra till ett tryggare Sverige

Om jobbet

Gillar du att ge service, har ett stort intresse för att hjälpa människor och söker ett långsiktigt extrajobb vid sidan av dina studier? Vi söker nu fler ooperatörer inom SOS Alarms verksamhetsområde för säkerhet och jourtjänster, där du hanterar olika typer av larm i hela Sverige. Det innebär att du arbetar problemlösande och hanterar både inkommande och utgående samtal, såväl som automatiska larmanrop. SOS Alarm har en stark företagskultur som ser alla individer och lyfter de talanger som finns. Utvecklingsmöjligheterna är stora för den som visar på vilja och ambition. Låter det som något för dig? Sök tjänsten redan idag.

Information om uppdraget

Academic Work söker för SOS Alarms räkning studenter. Du kommer arbeta som SOS-operatör och ingå i en deltidspool tillsammans med andra Academic Work-anställda. Att arbeta i vår deltidspool innebär en stark gemenskap och teamkänsla, där ni tillsammans arbetar mot gemensamma mål. SOS Alarm jobbar för ett tryggare Sverige och genom att kunna bemanna mer flexibla tider och finnas tillgänglig när klienter behöver dem som mest är denna tjänst mycket värdefull för SOS Alarm.

Du kommer till en början gå en inledande intensivutbildning med teori och praktik för att lära dig arbetet på ca 13 veckor, detta för att bli en certifierad operatör inom området säkerhet och jour.

Din anställning löper terminsvis och du kommer arbeta flexibla tider. Du kommer få boka in dig på schemalagda pass kombinerat med arbetspassförfrågningar med kortare varsel. Passen kan förläggas under hela dygnet och variera mellan 5 till 10 timmar beroende på behov. Möjlighet till mer pass kommer finnas vid lov och sommarperioder.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SOS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SOS Alarm.

Arbetsuppgifter

Som SOS-operatör inom säkerhet- och jourtjänster arbetar du med larmmottagning och förmedling av åtgärder gällande jour, service och automatlarm. Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat förmedling av driftlarm, fastighetsjour, inbrottslarm, personlarm, brandlarm och kameraövervakning. Kunderna är till exempel kommuner, landsting samt företag inom både den privata och offentliga sektorn.

Dina huvuduppgifter består av att besvara olika typer av anrop inom tre områden:

Jour: Du är den fastighetansvariges förlängda arm i att hantera hastigt uppkomna problem och fel när deras kunder felanmäler.

Service: Du hjälper serviceinstallatörer med administrativa ärenden.

Automatlarm: Du vidtar åtgärd vid automatiska larm, t ex att temperaturen har blivit för låg på en kycklingfabrik och riskerar att skada djuren eller att ett larm har stängts av i en klädbutik.

Vi söker dig som
  • Är studerande på högskola/universitet med minst fyra terminer kvar av din utbildning, då åtagandet önskas vara långsiktigt
  • Bor i eller nära Västerås och kan ta dig relativt skyndsamt till jobbet om du behövs vid kortare varsel
  • Har någon erfarenhet av service/kundbemötande sedan tidigare
  • Talar och skriver obehindrat både på svenska och engelska, då du vid inkommande larm på ett effektivt sätt ska kunna avläsa situationen och sätta in korrekta åtgärder
Vi ser det som meriterande om du talar ett tredje språk då det ibland inkommer samtal på andra språk än svenska och engelska

Vi söker dig som vill leva SOS värderingar: Professionell & empatisk, ansvarstagande & samverkande.

Som person ser vi därav att du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga eftersom du kommer att arbeta nära dina kollegor samt olika kunder till SOS Alarms uppdragsgivare. Du kan lätt anpassa dig efter både olika och nya situationer och människor. Du har en god servicekänsla och drivs av att hjälpa andra människor. Vi söker dig med en förmåga att fokusera och inte är rädd att bemöta människor med olika typer av behov.

Vi förväntar oss att du som skickar in din ansökan kommer kunna arbeta större delar av sommaren och under julledigheten, då extra stort behov kommer finnas hos vår kund.

Övrig information

Start: Januari

Omfattning: Flexibla arbetstider vilket innebär dag-/kväll-/natt-/helgpass. Du kommer att gå en inledande betald utbildning med teori varvat med praktik under dessa tider. Vi ser att du som söker är tillgänglig för en intensivare utbildningsperiod på minst 15 timmar i veckan under 13 veckor i början av vårterminen 2017.

Placering: Vallbyleden 9, Västerås

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

42 dagar sedan

Sista ansökningsdag

10 mars

Om företaget

SOS Alarm vision är att skapa ett tryggare Sverige för alla och bidrar till detta genom att vara navet som skapar trygghet och säkerhet. Olyckor, driftstörningar och inbrott kommer sällan föranmälda. Men som Sveriges största larmcentral står vi ständigt i beredskap. I Västerås finns en av landets två avdelningar för Säkerhet & Jourtjänster, som erbjuder företag och organisationer oavsett storlek säkerhet i världsklass.