Praktikanter Tekniksprånget

Om jobbet

Svevia har valt specialistens väg - vi bygger och sköter om vägar och infrastruktur. Att ha vårt fokus på infrastruktur gör att vi kan ägna all kraft åt att utveckla våra produkter och tjänster efter våra kunders behov. Tekniksprånget är ett praktikprogram för avgångselever under 21 år som är behöriga att söka en ingenjörsutbildning. Praktikperioden är 4 månader, februari-maj 2017, och praktikanten får en handledare samt en månadslön på 13500 kr/månad. Syftet med Tekniksprånget är att inspirera ungdomar att söka till en ingenjörsutbildning.

Som praktikant på Division Drift kommer du att få vara med och lära dig om alltifrån att planera uppdrag till att faktiskt vara med och jobba ute på dem och sist men inte minst följa upp hur arbetet gått. Du får en unik möjlighet att på kort tid vara delaktig i olika arbetsroller och få en helhetsöverblick, från kontor till produktion. Tjänsten kommer alltså att innehålla både kontorsjobb men även produktionsarbete ute på vägarna. Det är viktigt att du får förståelse för båda delarna för att du ska få en bra inblick i vad arbetet som ingenjör inom väg- och infrastrukturbranschen innebär.

Vår tanke är att de Tekniksprångare vi anställer även ska få arbeta med ett eget projekt vid sidan om arbetspraktiken, detta projekt har att göra med att undersöka marknaden och analysera hur verksamheten kan växa i regionen. Detta specialuppdrag kommer kunna bidra till Svevias konkurrenskraft och du är med och bidrar till vår vision att bli nummer 1 i Norden när det gäller att bygga och sköta om vägar och infrastruktur.

För att trivas på Driften tror vi att du brinner för att jobba där det verkligen händer och är intresserad av infrastruktur, vägar och att se till att dessa fungerar på bästa sätt. Vi ser att du är en person som gärna tar egna initiativ som är kreativa och nytänkande. Det är en fördel om du har ett intresse för entreprenörskap, marknad och ekonomi. Vi eftersträvar mångfald och alla ansökningar är välkomna, vem du än är och vad du än heter. Svevias kontor där vi erbjuder praktiken denna gång ligger i Västerås. Eftersom arbetsplatsen ligger en bit utanför stan är det ett krav för denna praktikplats att du har körkort och tillgång till egen bil.

Förhoppningsvis blir du inspirerad att fortsätta inom branschen - det är redan nu och kommer även i framtiden att finnas en stor efterfrågan på duktiga medarbetare och ingenjörer inom vår verksamhet. Välkommen till Svevia, Division Drift!

Ansökan görs via Tekniksprångets ansökningsportal
Jobbfakta
Ort
Västerås
Anställning
Heltid
Internship / Praktik
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Industri & Anläggning
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 nov

Om företaget

Vi är Sveriges ledande driftentreprenör och det fjärde största väg- och anläggningsföretaget i landet med 2 800 medarbetare. Vår kärnverksamhet är att utföra nybyggnation samt sköta drift, service och underhåll av Sveriges vägar och annan infrastruktur. Uppdragen omfattar allt ifrån vägar, gator, broar till järnvägar, hamnar och fjärrvärme. Vi hyr även ut och underhåller maskiner, fordon, byggbodar och utrustning, främst till Svevia men även till kunder inom hela entreprenadbranschen. Vi hyr också ut kontor, verkstäder och lagerlokaler. Våra kunder är såväl offentliga som privata. Vi finns på 129 platser över hela Sverige och är sedan den 1 januari 2009 ett statligt helägt bolag. Innan dess verkade vi under namnet Vägverket Produktion.