Planeringsspecialist Väg- och anläggning - Mellansverige

Skanska · Bygg & Hantverk · 14 nov

Om jobbet

Planeringsspecialist Väg- och anläggning - Mellansverige

Skanska Väg- och Anläggning bygger vägar, järnvägar, tunnlar, broar, hamnar, energianläggningar, samt utför mark- och grundläggningsarbeten.
Region Mellansverige består av fyra distrikt och ansvarar för Skanskas väg- och anläggningsarbeten i Uppsala, Östergötland, Sörmland, Örebro/Västmanland.

I vår strävan att uppnå produktion i världsklass förstärker vi nu både kompetens och tillämpning av arbetssätt inom planering. Vi söker en planeringsspecialist som strategiskt placerad i regionen kommer att stödja verksamheten från anbud till överlämnande.

Placeringsort: Valfri, någon av följande - Uppsala, Örebro, Västerås, Katrineholm, Linköping, Norrköping.

Är du projektmänniska och brinner för planering?

Som planeringsspecialist bidrar du med din spetskompetens inom planering av väg- och anläggningsprojekt. Du utvecklar och förbättrar arbetsmetoder i planering samt utbildar projektmedarbetare inom området. Du har en viktig funktion i projektens anbudsskede och när vi vunnit projekten bistår du med att bästa arbetssätt implementeras. I förekommande fall deltar du själv i projektets samtliga faser med avsikt att få en så effektiv planering som möjligt.
Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat att:
  • Projekten i distriktet är rätt och tillräckligt bemannade när det gäller planering.
  • Upprätta tidplaner för projektets alla faser; projektering, inköp, produktionsförberedelser, produktion och överlämnande.
  • Ta fram/koordinera kompletta tidplaner med resurser.
  • Uppdatera och revidera befintliga tidplaner.
  • Sammanställa, utvärdera och redovisa nuläge i tidplanemöten.
  • Analysera ändringar i tidplan och utvärdera konsekvenser.
  • I samarbete med projektledning verka för aktiv planering med syfte att skapa engagemang, delaktighet och sammanhållning i projekten.
  • Utveckla arbetssätt och verktyg för planering samt medverka till att höja kompetensen avseende planering inom organisationen.
  • Delta i planeringsnätverk.
Du delar med dig av din erfarenhet och är en förebild för andra

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning och flerårig erfarenhet av projektplanering. Du har troligen verkat inom projekt i olika roller och vi ser en stor fördel om du har erfarenhet från vår bransch. Vi förutsätter att du har dokumenterad erfarenhet av några av följande planeringsverktyg, Primavera P6, Asta Power Project, Microsoft Project samt mycket god användare av MS Office.

God kännedom om ett byggprojekts olika faser.

Erfarenhet av kontraktsfrågor.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann, strukturerad, systematisk, analytisk och driven. Du har förmåga att utveckla och underhålla goda relationer samtidigt som du kan ställa krav och följa upp. Vidare har du en god kommunikativ förmåga såväl muntligt som skriftligt, du är tydlig och lyhörd. Du är öppen för att ta in andras kunskap och trivs att leda och påverka. Du är engagerad, ansvarstagande och prestigelös. Du har förmåga att entusiasmera och stimulera dina medarbetare till goda arbetsprestationer.
Du behärskar svenska i tal och skrift

Ansök idag

Du är välkommen med din ansökan innehållande CV och ett personligt brev som du registrerar på nedanstående länk.
Sista ansökningsdag är måndag 14 november, men sök redan nu för vi kommer löpande göra urval och kontakta kandidater för en första telefonintervju.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Niska, Regionchef på 010-448 65 48 eller Torbjörn Karlsson HR Partner på 010-448 14 97.

Vi ser fram emot din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Västerås
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bygg & Hantverk
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 nov

Om företaget

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler. I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2013 till cirka 33 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2013 cirka 1600 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.