Planeringschef till tekniska förvaltningen

Om jobbet

Vill du vara med och påverka Arbogas framtid? Vi behöver din hjälp för att driva och utveckla planeringen av Arboga! Vi erbjuder dig ett kreativt, spännande och stimulerande arbete tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare där du får vara med och utforma framtidens Arboga.

Arboga är en mötesplats med cirka 13 800 invånare. Staden ligger med pendlingsavstånd till de större städerna Örebro, Västerås och Eskilstuna. Det pågår ett antal spännande projekt i kommunen där behovet av en engagerad planchef är stort.

Tekniska förvaltningen består av cirka 150 anställda. Förvaltningen har sex avdelningar; administration- och service, kost-, drift-, VA-, projekt- och gatu- samt planavdelningen som tillsammans har ett stort ansvarsområde inom kommunen.

Uppdrag
Som planeringschef leder du arbetet inom planavdelningen. Avdelningen har fyra medarbetare som arbetar med bland annat översiktlig planering, detaljplanering, förstudier, lokaliseringsutredningar, markfrågor samt GIS. Du har det övergripande ansvaret för planarbetets kvalitet, bidrar med kunskap inom verksamhetsområdet samt styr och ansvarar för att utveckla arbetssätt inom avdelningen.

Du driver strategiska projekt inom stadsutveckling, medverkar vid mark- och exploateringsfrågor samt ansvarar för fysisk planering, gestaltningsfrågor och GIS-utveckling.

Du kommer att vara föredragande i nämnd och arbetsutskott, ha personalansvar inklusive arbetsmiljöansvar samt vara budgetansvarig för planavdelningens budget.

Som planeringschef har du en viktig roll i utvecklingen av Arboga, med många kontaktytor såväl internt som externt. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningschefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse för och kunskap inom samhällsbyggnad och fysisk planering. Du har högskoleutbildning relevant för avdelningens verksamhetsområde och goda kunskaper inom plan- och bygglagen samt miljöbalken. Vi ser gärna att du har kunskaper i jordabalken samt fastighetsrättsliga frågor.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation samt erfarenhet av att leda personal.

Du har lätt för att skapa förtroende och goda kontakter med interna såväl som externa aktörer. Du har lätt för att samarbeta med andra, är lyhörd, ansvarsfull och självständig.

Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper som strategiskt tänkande, flexibilitet och god kommunikativ förmåga. I ditt ledarskap har du förmåga att motivera och utveckla medarbetare samt att skapa ett kreativt arbetsklimat.

Arbetstid
Heltid, tillsvidaretjänst. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Lön
Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vid all rekrytering tillämpar vi vår likabehandlingsplan.

Körkort
B-körkort är ett krav.

Kontakt
Teknisk chef/Förvaltningschef Mimmi Öberg, 0589-871 60, 073-765 71 60.

Facklig kontakt
Vision: Carl-Johan Victorin, 0589-870 83.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2017-01-08.

Ansöker gör du via extern webbplats: www.hrsupporten.se/arboga.php
Refnr 106/16

Välkommen med din ansökan!

Om företaget

I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skola och fritidsaktiviteter ligger aldrig mer än en promenad eller cykeltur bort. Arboga kommun har 13 800 invånare. Här möts Svealandsbanan och Mälarbanan, E18 och E20 och här möts människor. Arboga är en inspirerande stad. Här finns ett rikt föreningsliv och många innovativa företag. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Här finns plats och tid att tänka nya tankar, tid att vara tillsammans Att jobba för Arboga Kommun I Arboga kommun kan du välja mellan ett hundratal olika yrken. Att jobba i en kommun handlar om det som finns nära dig: människor, näringsliv och miljö. Hos oss är det även nära mellan chefer och medarbetare. Det skapar förutsättningar för delaktighet och inflytande på arbetsplatsen. Här får du också chansen att jobba brett inom ditt yrke med stora möjligheter att utvecklas. Allt fler väljer att bo i Arboga. Det gör att efterfrågan på service och våra tjänster ökar. Idag är vi cirka 1200 som har Arboga kommun som arbetsgivare. Bli en av oss och satsa på ett av Sveriges viktigaste jobb!