Kundtjänsthandläggare/Provförrättare

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Förarprov utgör en självständig resultatenhet i Trafikverket med cirka 450 medarbetare fördelade på tre geografiskt indelade avdelningar, Nord, Mitt och Syd, samt en avdelning för verksamhetsstyrning. Varje geografisk avdelning leds av en avdelningschef och består av 6-12 förarprovskontor. Verksamheten på varje förarprovskontor leds av en kontorschef.

Kundtjänsthandläggare/Provförrättare

Arbetsuppgifter
Till Förarprovskontoret i Västerås, Avdelning Mitt söker vi nu en kundtjänsthandläggare/ provförrättare.

Arbetsuppgifterna innefattar i huvudsak att förrätta kunskapsprov samt administrera fotografering i samband med prov och förnyelse av körkort. Vidare ingår receptionsarbete samt allmänna kontorsgöromål.

Bemötande och tydlig information är viktiga delar i ditt arbete för att våra kunder alltid ska få de bästa förutsättningarna för att visa sina kunskaper.

Arbetet är delvis förenat med resor till våra provorter Köping och Fagersta som vi bemannar varje vecka.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasieexamen med administrativ inriktning eller annan gymnasieexamen och administrativ erfarenhet. Då arbetet är beroende av datastöd krävs det att du har goda kunskaper i Officepaketet. Det är meriterande om du har erfarenhet från andra administrativa dataprogram.

Du måste vara minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förordnande för att få förrätta teoriprov. Du måste också ha B-körkort. Det är meriterande om du har giltigt förordnande.

Du ska kunna kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift och det är meriterande om du behärskar fler språk.
Du kommer att vara vårt ansikte utåt och därför ser vi att du är utåtriktad, flexibel och tycker om att möta nya människor. Som person är du serviceinriktad, stresstålig, strukturerad och lojal.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-12-05

Upplysningar

Kontorschef Peter Eriksson
010-123 9844

SEKO Magnus Holmström
010-123 9888

Saco Christina Eklööf
010-123 6759

ST Klas-Ove Kindlund
010-123 9890
Jobbfakta
Kontakt

Ring Peter Eriksson, 010-123 9844

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 dec

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.