Industrielektriker/Igångkörare till Sarlin Furnaces

Om jobbet

Sarlin bygger, utvecklar, moderniserar och utför service på ugnar för värmebehandling av järn, stål, aluminium, zink och andra metaller. Vi har lång erfarenhet från ett brett område, från värmebehandlingsugnar till automatisk materialhantering och processövervakningssystem. Vi har Sveriges största serviceorganisation för industriugnar. Läs gärna mer på www.sarlin.se.

Sarlin är ledande i Norden på industriugnar och tillhörande kringutrustning. Våra kunder efterfrågar våra kvalificerade service- och underhållstjänster i allt större utsträckning. Rekryteringen av en Industrielektriker/Igångkörare är en viktig del av Sarlins utveckling nu när vi tar steget fullt ut och blir det kompetenscentrum som marknaden efterfrågar.

Är du erfaren inom styr och regler, el och processer? Är du självgående och vill ha ett omväxlande arbete ute på fält? Då ska du söka den här tjänsten!

Avdelningen
Sarlin Furnaces AB är ett bolag i den finska Sarlinkoncernen. Bolaget agerar fristående och har en egen ledningsgrupp och styrelse. Sarlin Furnaces har ca 30 medarbetare i Västerås och ett säljkontor i Göteborg. Som Industrielektriker/Igångkörare ingår du i Sarlin Furnaces avdelning Service och Produktion. Här arbetar knappt 15 tekniker med service- och underhållsarbeten relaterade till industriugnar. Arbetet sker ute hos våra kunder, framgångsrika företag huvudsakligen inom den svenska stål-, metall- och verkstadsindustrin.

Hur ser din arbetsdag ut?
Du ansvarar för installation och igångkörning av nyproducerad maskinutrustning och arbetar med troubleshooting ute hos kund. Ditt ansvarsområde omfattar främst styr- och reglertekniska frågor men även viss mekanik förekommer. I rollen ingår att utarbeta funktionsbeskrivningar och driftinstruktioner liksom att presentera ändringsbehov på standardprodukter. Att utföra kontroll och provning, göra vissa inköp och att ta initiativ till merförsäljning är andra viktiga delar av arbetet. Du har direktkontakt med kund och planerar och utför ditt arbete både självständigt och i samarbete med t ex Projektledare och Service- och Brännartekniker från Sarlin. Du arbetar huvudsakligen hos kunder i Sverige, men resor till övriga Europa och världen förekommer.

Vem trivs här?
Du har erfarenhet av styr- och reglertekniska frågor från t ex tillverkande- eller processindustri, gärna på områdena industriugnar, gas och el. Utöver din styr- och reglertekniska kompetens, har du kunskaper inom el, datahantering/-kommunikation och processer. Elbehörighet, kunskaper inom el- och gassäkerhet liksom inom PLC-programmering är starkt meriterande. För tjänsten krävs B-körkort och goda språkkunskaper i svenska och engelska och att du trivs med att merparten av arbetstiden är förlagd ute på fältet.

Vi fäster även stor vikt vid dina personliga egenskaper! Med ett stort intresse för industrianläggningar och din goda yrkeskompetens är du en person som representerar Sarlin Furnaces AB på ett förtroendeingivande och kundorienterat sätt. I denna roll med stor frihet under ansvar kommer ditt goda ordningssinne, din initiativförmåga och ditt intresse för problemlösning väl till pass.

Intresserad?
Låter det som ett arbete som skulle passa dig? Då vill vi att du söker tjänsten så snart som möjligt och senast den 11 december 2016. Kom ihåg att till din ansökan bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar om vad som lockar med tjänsten och varför just du är rätt person. För mer information om tjänsten, kontakta Rekryteringskonsult Ulrika Matsson på telefon 021-15 18 18.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Västerås
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Elektronik

Ring Ulrika Matsson, 020-15 18 18

Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om företaget