Enhetschef till verksamhetsområde samhällsvårdade barn

Om jobbet

Social- och arbetsmarknadsnämnden svarar för individ- och familjeomsorg, försörjningsstöd, arbetsmarknadsinsatser och kommunal vuxenutbildning. Vi har utvecklat ett strukturerat utvecklingsarbete och genomgått en organisatorisk
förändring som gör att verksamheten nu har utgångspunkt i ökat brukarperspektiv genom samverkan och helhetssyn.

Under 2015 ökade antalet barn som placerades i HVB (Hem för vård eller boende) och familjehem. Det handlade främst om ensamkommande flyktingbarn. Det bidrog till en utökning av barnföljare och familjehemssekreterare i verksamheten samt att dessa organiserades i en egen enhet riktad mot just dessa barn.

Då socialnämndens ansvar för dessa barn inte skiljer sig från övrigt placerade barn ur ett lagstiftningsperspektiv har vi för avsikt att 2017 organisera samtliga barnföljare och familjehemssekreterare i en gemensam enhet.

Denna enhet ska ha en enhetschef som driver verksamheten framåt och som leder och fördelar arbetet med personal och budgetansvar.

ARBETSUPPGIFTER
  • Enhetschefen leder och fördelar arbetet inom enheten och du ansvarar för ekonomi, personal och arbetsmiljö samt den myndighetsutövning som hör till tjänsten.
  • Ditt huvudsakliga arbetsområde är samhällsvårdande barn och kommer främst ansvara för en arbetsgrupp med barnföljare och familjehemssekreterare.
  • Du ansvarar för att driva verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete samt att du arbetar för ett positivt arbetsklimat och god arbetsmiljö.
  • Du håller dig uppdaterad om aktuell forskning och lagstiftning inom verksamhetsområdet.
  • Du är direkt underställd förvaltningschef och ingår i förvaltningens ledningsgrupp och arbetar närmast tillsammans med övriga enhetschefer.
KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en socionomexamen. Du har erfarenhet inom aktuellt arbetsområde sedan tidigare och vi ser gärna att du är har erfarenhet av arbetsledande uppdrag.

Som chef och ledare är det viktigt att du har förmåga att arbeta långsiktigt och se framtida konsekvenser. Du har lätt för att förhålla dig till förändrade omständigheter och är tydlig i såväl din kommunikation som i beslut. Det är viktigt att du kan delegera och skapa engagemang på arbetsplatsen.

För att trivas i din roll som enhetschef bör du ha fallenhet för den administration som följer i tjänsten. Vi vill att du som ledare är kommunikativ, lyhörd och inriktad på dialog. Du ska ha förmåga att fatta beslut och etablera förtroendefulla och varaktiga relationer inom och utom förvaltningen och den kommunala organisationen.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi har under våren anställt en HR-Generalist som chefsstöd för att frigöra tid och minska arbetsbelastningen för cheferna. Du kommer att ingå i ett team med andra enhetschefer som har lång erfarenhet
av arbete inom socialtjänsten. Cheferna erbjuds både externa- och interna utbildning för att kunna utvecklas. Du kommer få ett utmanande jobb samt möjligheten att vara med och utveckla den nya enheten för samhällsvårdade barn.

ÖVRIGT

Köpings kommun strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Köpingsbornas behov.

Innan tjänsten formellt kan tillsätts ska erforderliga förhandlingar genomföras samt beslut fattas.

Körkort klass B - Bil.

Varaktighet/Arbetstid

Arbetsgivare
Heltid
Tillsvidare
Köpings kommun

Lön

Postadress

Månadslön

Social
och arbetsmarknad

73185 KÖPING

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2016-10-27

Ange referens: SAF 2016/30

Kontaktpersoner

Förvaltningsschef Anna Bernanker, 0221-25000

Enhetschef Mats Ringeborn, 0221-255 19

Fackliga kontaktpersoner

SSR Ann-Marie Rönnbacka, 0221-25000

Facklig representant Vision -, 0221-25130
Jobbfakta
Ort
Köping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Organisation & ledning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Chefsbefattningar
Publicerad

28 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 okt

Om företaget

Vi är omkring 2 000 medarbetare som jobbar i Köpings kommun. Tillsammans underlättar vi vardagen för invånarna på olika sätt. Vi ser till så att samhället har bra skola, vård och omsorg liksom andra nödvändigheter som fungerande gator och vattentillförsel. Att jobba i kommunen ger dig intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Du jobbar för människors bästa och för att vi ska kunna ha ett bra liv. Frågar du oss så har vi Sveriges viktigaste jobb.