Dags för nästa trappsteg i karriären? Forssellstrappan söker en konstruktör

Om jobbet

Vill du utvecklas inom en konstruktörsroll och få användning av dina CAD-kunskaper? Vill du vara med och konstruera trappor till stora företag och bostadshus runt om i Sverige? I den här rollen får du arbeta på ett trivsamt kontor i Norberg där det är en positiv teamkänsla och nära samarbete med produktionen för trapporna som konstruerats.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Forssellstrappans räkning en konstruktör för att arbeta med konstruktion av trappor till företag och bostadshus. Du kommer att sitta på kontoret som ligger i anslutning till fabriken i Norberg.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Forssellstrappans önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Forssellstrappan. Forssellstrappans intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som konstruktör kommer du arbeta med att konstruera trappor till företag och bostadshus. Till en början kommer du bli tilldelad en erfaren handledare som kommer se till att du på bästa sätt kommer in i arbetet. Arbetet kommer sedan vara självständigt, men tillsammans med de andra åtta konstruktörerna kommer självklart tips och idéer att bollas med varandra. Du kommer ha mycket kundkontakt med olika byggen och arkitekter för att tillsammans komma fram till den bästa lösningen för trappan som ska konstrueras. Forssellstrappan tillverkar båda raka och svängda trappor, där du kommer att rita dessa i AutoCAD och Revit. I rollen som konstruktör kommer du att arbeta parallellt med flera olika projekt där processen består av att rita upp trappan, skicka ut förslag till kund för granskning och göra justeringar innan tillverkningsritningar skapas och trappan går ut till produktion.

Du kommer till exempel att:
 • Använda dig av AutoCAD och Revit för att rita och konstruera trappor
 • Ha kontakt med byggen, arkitekter och andra konstruktörer
 • I vissa fall vara ute på byggen och titta på montage av trappor
Tjänsten passar dig som trivs i en självständig och utvecklande roll. Forssellstrappan tillämpar olika nivåer för sina konstruktörer, där du har möjlighet att klättra för att ta mer ansvar och utvecklas i din roll.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad och godkänd utbildning (lägst gymnasienivå), gärna med inriktning mot matematik eller byggteknik
 • Har ett stort tekniskt intresse och vill utvecklas inom byggbranschen
 • Har erfarenhet av AutoCAD och/eller Revit
 • Talar och skriver flytande på svenska, då språket används i kontakten med företagets kunder
 • Bor i Norberg, eller smidigt kan ta dig dit
Det är meriterande om du
 • Har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare
 • Har erfarenhet av dimensionsberäkning
Som person är du social och kommunikativ, då du kommer ha mycket kundkontakt i arbetet. Då det är viktigt att ritningarna är korrekta på millimetern är du även noggrann i ditt sätt att arbeta. Vi ser även att du är engagerad och visar detta genom att visa intresse för tjänsten och göra ditt yttersta för att sätta dig in i tilldelade arbetsuppgifter.

Övrig information
 • Start: December/Omgående
 • Omfattning: Heltid 6 månader, med goda möjligheter till förlängning eller överrekrytering
 • Placering: Norberg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på vas01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Norberg
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Konstruktör
Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 jan

Om företaget

Forssellstrappan är ett företag i Norberg som startade 1926 och i år firar 90 år. De konstruerar och tillverkar raka och svängda trappor i slipad terrazzo, som blivit deras specialitet. För att uppnå högsta kvalitet används italienska slipmaskiner i tillverkningen av trapporna och erfarenheter utbyts med italienare som är ledande inom slipad terrazzo. Idag jobbar det cirka 90 personer på Forssellstrappan i tjänster som bland annat fabriksarbetare, konstruktörer och säljare.