Boendepedagog till boende för ensamkommande flyktingbarn

Om jobbet

Social- och arbetsmarknadsnämnden svarar för individ- och familjeomsorg, försörjningsstöd, arbetsmarknadsinsatser och kommunal vuxenutbildning. Vi har utvecklat ett strukturerat utvecklingsarbete och genomgått en organisatorisk förändring som gör att verksamheten nu har utgångspunkt i ökat brukarperspektiv genom samverkan och helhetssyn.

Lagunen HVB är i huvudsak ett boende för asylsökande ensamkommande barn och ungdomar mellan 15-17 år. Boendet består i dag av tre avdelningar plus en utslussnings/stödboendeverksamhet.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att vara ungdomarnas närmaste stöd i vardagen. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att ge ungdomarna förutsättningar att integreras i det svenska samhället och bli självständiga individer. I boendet ska ungdomarna få stöd o struktur i sin vardag så att de under trygga förhållanden kan stimuleras och få kunskaper som leder dem till ökad självständighet. Vi står för självbestämmande, inflytande och delaktighet. I arbetsuppgifterna ingår också, att tillsammans med ungdomarna, sköta det praktiska arbetet tillsammans med ungdomen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen inom socialt, beteendevetenskapligt, socialpedagogiskt arbete eller med annan högskoleutbildning eller KY-utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget. Erfarenhet av arbete med ungdomar och genomförandeplaner är meriterande. God datorvana är en förutsättning för journalföring och utvärderingsuppgifter. Du har flytande svenska i tal och skrift. Har du kunskaper i Dari/Farsi är det meriterande.

Som boendepedagog krävs att du är en trygg och stabil vuxen som tycker om att möta ungdomar. Du har tålamod, en hög förmåga att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är strukturerad, ansvarsfull, pålitlig och har förmåga att lyssna, motivera och att vara flexibel utifrån ungdomens behov.

Körkort klass B - Bil.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2016-10-30
Ange referens: SAF 2016/33

Kontaktpersoner
Enhetschef Matts Åker, 0221-258 78
Biträdande Enhetschef Shahin Akter, 022125959

Fackliga kontaktpersoner
Facklig representant Kommunal -, 010-4428186
Facklig representant Vision -, 0221-25130
Jobbfakta
Ort
Köping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Matts Åker, 0221-258 78

Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Vi är omkring 2 000 medarbetare som jobbar i Köpings kommun. Tillsammans underlättar vi vardagen för invånarna på olika sätt. Vi ser till så att samhället har bra skola, vård och omsorg liksom andra nödvändigheter som fungerande gator och vattentillförsel. Att jobba i kommunen ger dig intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Du jobbar för människors bästa och för att vi ska kunna ha ett bra liv. Frågar du oss så har vi Sveriges viktigaste jobb.