Boendeassistenter sökes till Tillståndsenhet 1 i Uppsala

Om jobbet

Just nu söker vi Boendeassistenter till Migrationsverket i Västerås. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Migrationsverkets räkning Boendeassistenter på Migrationsverket i Västerås.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Migrationsverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Migrationsverket

Arbetsuppgifter

Som boendeassistent svarar du för planering och genomförande av in- och utflyttning av asylsökande på asylboenden och i lägenheter. Du ansvarar också för att ge information till nyanlända asylsökande samt introducera dessa i boendet och lokalsamhället. Detta informationsutbyte sker dels när du är ute på boendena, men förekommer även genom mässor och seminarier som Migrationsverket anhåller.

En väsentlig del är att följa upp hur de asylboenden som bedrivs av leverantörer fungerar och följa upp de asylsökande som bor där. Befattningen kan innebära utökat ansvar gentemot kommuner, föreningar med mera beroende på din bakgrund. Du har dessutom kontakter med hyresvärdar, vaktmästare samt övriga entreprenörer. Detta innefattar bilkörning med minibuss och kan innebära tunga lyft. En del receptionsarbete ingår även i dina arbetsuppgifter såväl som dokumentation i olika datasystem samt andra administrativa arbetsuppgifter.

Vi söker dig som

Du har lägst gymnasieutbildning eller annan utbildning som bedöms vara lämplig för befattningen. Ett krav för tjänsten är att du tidigare har arbetat med administrativa uppgifter, samt att du har ett års erfarenhet av arbete från en serviceinriktad roll med professionellt kundbemötande. Meriterande för tjänsten är om du tidigare har erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet. Har du erfarenhet av bemötande av människor i utsatta situationer anses även detta som meriterande.

Du har mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du har även ha god förmåga att kommunicera på engelska samt goda kunskaper i Officepaketet. Det är även meriterande med övriga språkkunskaper. B- Körkort är ett krav.

Fysiskt krävande arbetsuppgifter förekommer i form av lyft/transporter vilket förutsätter en god hälsa och kondition. Arbetet kan upplevas psykiskt ansträngande och utsatt och arbete ute på boendena sker alltid parvis.

Som person har du lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade eller pressade situationer.

Givetvis arbetar du bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser du konflikter på ett konstruktivt sätt. Dessutom är du tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Det är även viktigt att du som person är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Vidare förhåller du dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

I denna rekryteringsprocess kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information
  • Anställningsformen är både tillsvidare och allmän visstidsanställning. Vänligen notera i urvalsfrågorna vilken typ av anställning du är intresserad av.
  • Omfattning: Heltid
  • Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
  • Placering: Västerås
  • Tillträde: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till ansvarig rekryteringskonsult Isabell Länn på mejl: migrationsverket@academicwork.se

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast tisdagen den 25 oktober 2016. För den här tjänsten tar vi inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida utan du ansöker på Migrationsverket egen sida dit du slussas automatiskt när du trycker på "Ansök här på annan site". Då processen sker i Migrationsverkets egna system och vi förhåller oss till deras riktlinjer skiljer den sig något från vår normala process och exempelvis återkopplingstiden kan variera mot när du söker andra tjänster hos oss.
Jobbfakta
Ort
Västerås
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Underkategori
Assistent
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

25 okt

Om företaget

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.
Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.