Beslutsfattare till Mottagning 1 på Migrationsverket i Västerås

Academic Work · Juridik · Sista dagen!

Om jobbet

Just nu söker vi beslutsfattare till Migrationsverket i Västerås. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Migrationsverkets räkning en beslutsfattare till Migrationsverket i Västerås.

Migrationsverket i Västerås befinner sig i en expansiv fas, där vi nyligen ökat antalet enheter och är på väg in i nya lokaler. Därför söker vi nya medarbetare. Mottagningsenhet 1 i Västerås är uppdelade i två team, tre boendeteam samt ett serviceteam. Teamet består av boendeassistenter, assistenter, handläggare och teamledare med olika bakgrund. Vi söker nu en beslutsfattare som proaktivt ska stötta all personal vid enheten vad avser svårare LMA frågor och juridiska perspektiv. Enheten är belägen 100 m från tågstationen i Västerås och präglas av ett högt arbetstempo och innovation där mycket spännande förändringar kommer ske under 2016 och 2017.

Vi tror att du är en person som har gedigen erfarenhet från Migrationsverket samt är en person med hög samarbetsförmåga. Du vill arbeta med människor i gränssnittet mellan människa och lagstiftning i en vardag som kännetecknas av möten med människor och ett högt arbetstempo.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Migrationsverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Migrationsverket

Arbetsuppgifter

I din roll som beslutsfattare svarar du för att upprätthålla, inhämta och sprida kunskaper internt inom sakområdet samt ger stöd och handleder personal och chefer, på enheten och i teamet, i det dagliga arbetet. Du ansvarar för att driva handläggningen framåt och fattar beslut i olika delar under hela processen. Du deltar aktivt i verksamhetens utveckling mot effektivare och rättssäkrare handläggning.

Som beslutsfattare kommer du även att komma att utreda, handlägga, föredra och fatta beslut i migrationsärenden enligt utlänningslagen och annan tillämplig lagstiftning.

Du stödjer proaktivt teamledare och chefer med expertkompetens. Som beslutsfattare handleder du i sakfrågan som en expert och hjälper handläggarna i ärendehanteringen. Du fattar besluten utifrån de förslag som handläggarna presenterar. Du kommer att arbeta med praxisrelaterad- tolkning och tillämpning.

Att ge information till sökande samt besvarar frågor från allmänhet och andra myndigheter kan även förekomma i arbetet. I rollen ingår att självständigt genomföra extern samverkan, exempelvis med andra myndigheter.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har akademisk utbildning med juridisk- samhällsvetenskaplig- eller beteendevetenskaplig inriktning samt några års erfarenhet av att handlägga kvalificerade förvaltningsrättsliga ärenden.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete på Migrationsverket liksom handläggning av utlänningsärenden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förmedla kunskap inom rättslig tillämpning och/eller annan erfarenhet av coachande förhållningssätt.

Du har goda kunskaper i förvaltnings- och utlänningslagen. Du har även mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Utöver detta har du även goda kunskaper i Officepaketet.

Som person arbetar du bra med andra människor. Du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare har du god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

I ditt arbete är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa. Vidare gör du korrekta avvägningar och prioriteringar. Detta genom att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Övrig information
  • Anställningsformen är tillsvidare med 6 månaders provanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
  • Placering: Västerås
  • Tillträde: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till ansvarig rekryteringskonsult Linnéa Nilsson på mejl: migrationsverket@academicwork.se

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast söndagen den 23 oktober 2016. För den här tjänsten tar vi inte emot ansökningar via mail eller Academic Works hemsida utan du ansöker på Migrationsverket egen sida dit du slussas automatiskt när du trycker på "Ansök här på annan site".

Då processen sker i Migrationsverkets egna system och vi förhåller oss till deras riktlinjer skiljer den sig något från vår normala process och exempelvis återkopplingstiden kan variera mot när du söker andra tjänster hos oss.
Jobbfakta
Ort
Västerås
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om företaget

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.
Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.