Arbetsmarknadskonsulent till Verksamhetsområde försörjning

Om jobbet

Social- och arbetsmarknadsnämnden svarar för individ- och familjeomsorg, försörjningsstöd, arbetsmarknadsinsatser och kommunal vuxenutbildning. Vi har utvecklat ett strukturerat utvecklingsarbete och genomgått en organisatorisk förändring som gör att verksamheten nu har utgångspunkt i ökat brukarperspektiv genom samverkan och helhetssyn.

Verksamhetsområde försörjning arbetar med arbetsmarknadsfrågor och ekonomiskt bistånd, har som syfte att få personer som står utanför arbetsmarknaden att komma ut i egen försörjning. Samverkan mellan myndigheter och samordning för individens utveckling är en stor del av enhetens arbete. Arbetet med att utveckla formerna för handläggningen av ekonomiskt bistånd kopplat till offensiva insatser för att brukare i behov av försörjningsstöd ska komma ut i egen försörjning, har varit i fokus de senaste åren.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna går i första hand ut på att identifiera deltagares styrkor och tydliggöra dessa inom Jobbcenters praktiska verksamhet Servicelaget. Men även att delta inom övriga delar av Jobbcenters verksamheter och insatser vid behov, för att stärka deltagarnas möjligheter att så snabbt som möjligt bli varaktigt självförsörjande. Arbetet innebär även administrativt arbete och dokumentation.

Som arbetsmarknadskonsulent arbetar du utifrån en helhetssyn på individen.
Arbetet bygger på att vägleda, stötta och matcha målgruppen mot arbete och utbildning, öka deras möjligheter till att etablera sig på arbetsmarknaden samt ingjuta framtidstro och öka målgruppens arbetsmarknadskunskap. Detta gör vi framförallt genom motiverande samtal och kompetensutvecklande aktiviteter samt praktik. Vi arbetar med personer individuellt eller i grupp. Du ingår i ett team av personer som arbetar med olika former av arbetsmarknadsinsatser.

Vi arbetar i nära samverkan med kommunala enheter och det privata näringslivet för att hitta praktikplatser och för att säkerställa det framtida kompetensförsörjningsbehovet. Arbetet innebär nära samverkan med andra myndigheter, föreningar samt fackliga organisationer. Samarbete med socialsekreterare, arbetsförmedlare samt andra externa partners är en del av vardagen. Du kommer att arbeta individuellt med varje deltagare samt med kompetenshöjande gruppverksamheter.

Kvalifikationer
Du ska ha slutförd beteendevetenskaplig utbildning, eller annan lämplig utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Kunskap om arbetsmarknadsfrågor och erfarenhet av liknande verksamhet är önskvärt.
Du kan se konstruktiva lösningar och förhåller dig till uppdraget och den enskildes uppsatta mål. Du har dessutom god erfarenhet av att samverka med andra myndigheter och är van att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är kommunikativ och som har förmåga att kunna vägleda. Som person är du kreativ, tydlig, flexibel och har ett empatiskt förhållningssätt samt har en utåtriktad personlighet. Arbetet kräver också att du är samarbetsvillig och lösningsfokuserad. Delar av arbetet innebär administration och dokumentation vilket ställer krav på god datavana. Körkort är ett krav.

Övrigt
Köpings kommun strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Köpingsbornas behov.

Körkort klass B - Bil.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2016-10-30
Ange referens: SAF 2016/37

Kontaktpersoner
Enhetschef Per Överberg, 0221-252 86

Fackliga kontaktpersoner
SSR Ann-Marie Rönnbacka, 0221-25000
Vision Inger Olsson, 0221-250 00
Jobbfakta
Ort
Köping
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Per Överberg, 0221-252 86

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Vi är omkring 2 000 medarbetare som jobbar i Köpings kommun. Tillsammans underlättar vi vardagen för invånarna på olika sätt. Vi ser till så att samhället har bra skola, vård och omsorg liksom andra nödvändigheter som fungerande gator och vattentillförsel. Att jobba i kommunen ger dig intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Du jobbar för människors bästa och för att vi ska kunna ha ett bra liv. Frågar du oss så har vi Sveriges viktigaste jobb.