Vill du vara med och bidra till fortsatt expansion av SystemetIT?

SystemetIT · Försäljning · 31 mars

Om jobbet

SystemetIT expanderar och utvecklar sin verksamhet på flera områden, där du kommer inneha en nyckelroll för vår framtid.

Vi söker därför en energisk innesäljare/kundbokare med stort engagemang och drivkraft.

Huvudkontoret ligger i Stockholm, med filialer i Sundsvall och Östersund.

Placeringsort är Sundsvall, som är försäljningskontor. I Östersund sitter telefonsupport och Stockholm försäljning, ledning och konsulter.

På sikt kan placeringsort flyttas till Stockholm om så önskas, och där arbeta som säljare i fält.

Eftersom vi finns spridda på flera orter är vi måna om att träffas regelbundet för att bygga lagkänslan. Vinteraktivitet i fjällen, sommarträff vid kusten och gemensamma träffar i Stockholm är återkommande inslag.

Beskrivning:

Fokus kommer att ligga på att etablera kontakter med nya kunder och bokning av möten till utesäljare. Målet är att sondera och kvalificera kunder utifrån kundlistor, ringa, boka och följa upp. Att per telefon få en bild om hur de arbetar med IT, samt resursbehov av konsulter inom IT-säkerhet, utveckling och IT-infrastruktur.

Skapa rätt förutsättningar för utesäljaren.

Du arbetar mot en personlig budget med kontinuerlig uppföljning. Du kommer arbeta nära utesäljare, VD och andra relevanta resurser i teamet för att skapa trygghet för dig, vilket i slutändan leder till bästa lösningen för att täcka kundens behov.

Det finns goda möjligheter att utvecklas både teknikmässigt, försäljningsmässigt samt karriärmässigt!

Rollen innebär:
  • Sondera och kvalificera kunder utifrån kundlistor
  • Bearbeta prospekt, bearbeta inkomna leads från kunder
  • Ringa, boka och följa upp kundmöten - Identifiera kundbehov
  • Förmåga att förklara nyttan av tjänsterna på ett språk som kunden förstår
  • Att per telefon kunna sälja enklare lösningar
  • Delta i marknadsaktiviteter och säljkampanjer
  • Rapportera, mötesbokning och försäljning till försäljningsansvarig och VD
Kvalifikationer:

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och engagemang. Du som söker denna tjänst bör inte vara rädd för telefonen, ha ett brinnande engagemang och vara resultatinriktad. Ett par års erfarenhet av B2B försäljning gärna inom liknade arbetsuppgifter är meriterande, samt kunskap inom sociala medier. Du är tävlingsinriktad, har högt ställda mål och är övertygad om att hårt arbete lönar sig.

Du gillar hög aktivitet på telefon, epost, nätverkande och förstår att många möten med kunder kommer leda till bättre affärer. Du anser också att det är viktigt att analysera ditt arbete för att öka och förbättra din träffsäkerhet.

Den viktigaste egenskapen är förmågan att ta kontakt med nya tänkbara kunder och skapa relationer som genererar möten och affärer!

Körkort är ett krav.

Vi ser gärna kvinnliga sökanden!

Anställningsform:

Provanställning/tillsvidareanställning hos SystemetIT

Sysselsättningsgrad:

Heltid

Arbetstid, lön, förmåner: Dagtid/fast + provision, goda utvecklingsmöjligheter. Övriga förmåner: Försäkring, tjänstepension och friskvård.

Övrig information:

Kontaktperson: Martin Åfeldt - 010 130 71 17

Intervjuer sker löpande varpå tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag som är 2016-12-15.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Sundsvall
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Försäljning
Kontakt

Ring Martin Åfeldt, 010 130 71 17

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 mars

Om företaget

Hosting, drift och IT-support har SystemetIT arbetat med sedan 2001. Molnbaserade IT-tjänster, konsulttjänster, uthyrning av konsulter, support och service. SystemetIT är också återförsäljare av hård- och mjukvara för en rad olika ledande leverantörer vilket gör oss till en totalleverantör av IT-infrastruktur och tjänster kring det.

Huvudkontoret ligger i Stockholm, med filialer i Sundvall och Östersund.

Våra marknadsområden; Försäljning av kapacitet - Managerad miljö - Webbservrar - VPS (Molnserverar) - Fjärrskrivbordslösningar - Lagring och distribution - Virtuella nätverk - Databaser - Fiber - Backup - IT-säkerhet - Ipsec / VPN - Office365 - Dedikerad personligsupport - Konsultförsäljning