Vill du planera framtidens samhällen? WSP i Sundsvall söker Samhällsplanerare!

Om jobbet

Har du studerat inom samhällsplaneringsområdet? Har du stort intresse för samhällsbyggnad och vill ge rätt förutsättningar för framtidens hållbara samhälle? Vill du arbeta i en bred konsultroll som innebär både översiktliga utredningar såväl som detaljplaner? Nu finns chansen att utveckla dina kunskaper tillsammans med ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Här erbjuds du möjlighet att växa inom ditt kompetensområde och goda chanser till karriär inom organisationen. Missa inte att söka tjänsten, urval sker löpande så sök redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för WSP räkning en planarkitekt till avdelningen samhällsbyggnad i Sundsvall.
Då företaget expanderar söker avdelningen en ny medarbetare som tillsammans med sina kollegor ska arbeta med fysisk planering i olika skeden till kommuner, Trafikverk och privata aktörer. Du kommer att arbeta i en grupp som består av 10 kollegor som arbetar inom trafikplanering, landskap och VA. Som planarkitekt arbetar du förutom nära personer i den egna arbetsgruppen nära konsulter i andra kompetensområden för samhällsbyggnad och får möjlighet att bygga ett stort kompetensnätverk!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och WSP önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos WSP Samhällsbyggnad.

Arbetsuppgifter

Som planarkitekt kommer du få olika uppdrag allt från tidiga översiktliga utredningar till detaljplaner. Arbetet är projektbaserat och du kommer att arbeta med ett flertal projekt parallellt samt samarbeta och planera arbetet tillsammans med andra avdelningar inom samhällsbyggnad. Din roll kommer att variera mellan projekten allt från generalist och samordning till specifika avgränsande arbetsuppgifter.

Du kommer till exempel att:
 • Ta fram planer till kommuner, Trafikverket och privata aktörer
 • Samordna kollegors kompetens inom pågående projekt
Tjänsten passar dig som vill planera och ge förutsättningar för hållbar samhällsbyggnad. Vi tror att du vill ta steget in i en stor internationell organisation. För dig med rätt drivkraft får du möjlighet till personlig utveckling samt skapa kontakter och viktiga nätverk inom din kompetensgren!

Vi söker dig som
 • Akademisk utbildning inom samhällsplaneringsområdet
 • God kunskap om planeringsregler i plan- och bygglagstiftning, väg- och järnvägslag
 • Erfarenhet av något planeringsprogram
 • Bkörkort
 • Talar och skriver svenska obehindrat då arbetsuppgifter som rapportskrivning och kontakt med kunder kräver det
Vi ser det som starkt meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom området.

Som planarkitekt ser vi att du har ett stort intresse och engagemang för hållbar samhällsbyggnad. Du är driven som person och vill skaffa dig ny kunskap för att ständigt utvecklas. För att trivas i konsultrollen tror vi att du är flexibel och ansvarstagande i din arbetsroll och sätter stort värde i deadlines och att alltid hålla vad du lovar. Vi tror att du lockas av att jobba i en bred konsultroll och är en relationsskapande person som har lätt för att samarbeta då du arbetar nära dina kollegor och har kontakt med olika funktioner såväl internt som externt.

Övrig information
 • Start: Januari 2017
 • Omfattning: Heltid, kontorstid. Möjlighet till flex.
 • Placering: Sundsvall, Landsvägsallén
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sun01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Sundsvall
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

18 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 dec

Om företaget

WSP och Parsons Brinckerhoff har gått samman och är nu ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har vi 34 000 medarbetare på över 500 kontor i 40 länder. I Sverige har vi omkring 3 500 medarbetare. WSP har en omfattande kompetens inom järnvägsteknik med ca 250 medarbetare i järnvägsrelaterade uppdrag. I Sverige har WSP ett mycket långvarigt samarbete med vår största kund, Trafikverket.