Specialist Teknik vägutformning.

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Specialist Teknik vägutformning.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta som teknisk specialist inom vägutformning i vår investeringsverksamhet. Du kommer, tillsammans med kollegor, att driva och utveckla Trafikverkets verksamhet inom vägutformningsområdet, främst genom att vara rådgivare och kvalificerat kunskapsstöd i investeringsprojekt. I huvudsak innebär detta funktionellt kravställande vid upprättande av förfrågningsunderlag för upphandling av leverantör samt verifiering av att levererad produkt uppfyller ställda krav. Du bidrar även till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt. Bland arbetsuppgifterna kan ingå att leda och delta i forsknings- och utvecklingsprojekt. Omvärldsbevakning inom det egna kompetensområdet ingår i arbetsuppgifterna. Du behöver vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer inom teknikområdet.

Vi kan erbjuda dig ett spännande och utvecklande arbete där du i din roll som specialist ingår i en nationell stödfunktion till vår investeringsverksamhet

Kvalifikationer
Du har civilingenjörsutbildning med examen inom Väg- och vatten- eller Samhällsbyggnad, alternativt motsvarande kompetens som förvärvats på annat sätt och som vi bedömer som likvärdig.

Vidare har du minst flera års kvalificerat arbete inom området vägprojektering. Du har också god kunskap om trafiksäkerhet och Trafikverkets regelverk VGU och dess tillämpning. Du har även erfarenhet av moderna projekteringsverktyg inom CAD, VR och BIM samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande: Erfarenhet som entreprenör eller byggledare i vägbyggnadsprojekt, inkluderande entreprenadjuridik och ekonomi. Kunskap och erfarenhet inom mikrosimulering samt vägutrustning och vägmarkering. Det är också meriterande om du sedan tidigare har Transportstyrelsens godkännande som trafiksäkerhetsgranskare.

Som person är du strukturerad, och har lätt för att samarbeta. Affärsmässighet, flexibilitet och god initiativförmåga är också viktiga egenskaper för tjänsten.

Körkort för personbil är ett krav.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-12-30

Upplysningar

Enhetschef Anders Lasell
010-123 7022

ST Airi Larsson
010-123 6243

ST Maria Karimi
010-123 6963

Saco Lennart Askling
010-123 1508

Enhetschef Sverker Hagberg
010-123 6841
Jobbfakta
Ort
Härnösand
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Civilingenjör
Kontakt

Ring Anders Lasell, 010-123 7022

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 dec

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.