PTP-psykolog till Ungdomsrådgivningen och Arbetsmarknadstorget/Hälsopiloten

Om jobbet

Förvaltningen för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration söker en PTP-psykolog till Arbete och integration

Många av de roligaste, mest intressanta och meningsfulla jobben på arbetsmarknaden finns i kommunerna. Det är inom kommunen som vi tillsammans formar ett helt samhälle. Sundsvall är staden för framtidstro och utveckling!

Förvaltningen för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration (Favi) verkar inom tre politikområden; vuxenutbildning, arbetsmarknad och integration och vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för lärande och arbete. Verksamheterna är olika och skiftande men sammantaget skapar vi breda möjligheter för att finna bra lösningar för varje individ.

Favi utvecklar ständigt sin verksamhet för att bättre kunna möta arbetslösa och deras behov. Avdelningen för arbete och integration strävar efter att ge våra målgrupper de bästa förutsättningarna för att etablera sig på arbetsmarknaden.

Tjänsten är en tillfällig tjänst med omfattningen 1 år från anställningsdatum.
Tjänsten är delad mellan Ungdomsrådgivningen (50 %) och Arbetsmarknadstorget/Hälsopiloten (50 %).

Favi driver tillsammans med Socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västernorrland och Samordningsförbundet i Sundsvall ett Arbetsmarknadstorg. Målgruppen är personer mellan 18-64 år med flera myndighetskontakter som behöver extra samordning och stöd för att komma ut på arbetsmarknaden. Vår ambition är att med gemensamma krafter underlätta och stödja mötet mellan arbetssökande och näringsliv. Hälsopiloten är ett pilotprojekt som pågår fram till hösten 2017. Många personer vi möter i verksamheten har arbetsbegränsningar på grund av psykisk eller fysisk ohälsa. Syftet med Hälsopiloten är att systematiskt arbeta hälsobefrämjande i grupp med områden som sömn, stress, motion, kost och planering/struktur. www.arbetsmarknadstorget.nu

Ungdomsrådgivningen startade 2010 och är en främjande och förebyggande verksamhet för unga vuxna (18-24 år). Verksamheten erbjuder råd, stöd och vägledning i vanligt förekommande livsfrågor som ungdomar möter på sin väg in i vuxenlivet. Ungdomsrådgivningen bemannas med olika yrkeskompetenser och drivs i samverkan mellan Sundsvalls kommun (Favi, Socialförvaltningen, Barn- och utbildning) och Arbetsförmedlingen. Verksamheten arbetar på ungdomens uppdrag och har ingen myndighetsutövning. Ungdomsrådgivningen bedriver inte vård och behandling utan lotsar ungdomar vidare om så behövs (Verksamheten delar lokal med landstingets ungdomsmottagning). www.ungdomsradgivningen.se

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Vara delaktig i projektet Hälsopiloten och ansvara för exempelvis föreläsningar och psykologisk kunskap.
 • Erbjuda stödsamtal, kortare samtalskontakter och behandlingsinsatser.
 • Driva metod- och utvecklingsarbete.
 • Samverka internt och externt med andra aktörer.
 • Bidra med psykologisk kunskap till övriga delar av verksamheten.
 • Under handledning genomföra neuropsykologska utredningar med fokus på arbetsförmåga och funktion.
Vi söker dig som har:
 • Psykologexamen
 • God samarbetsförmåga
 • Stor flexibilitet
 • Intresse av att utveckla verksamhet och tänka nytt
 • Mycket god muntlig och skriftlig förmåga.
Meriterande är:
 • Tidigare erfarenheter av neuropsykologiska utredningar och fördjupad neuropsykologisk kunskap.
 • Erfarenheter av MI/grundläggande MI-utbildning.
Vi erbjuder:
PTP-handledning av psykolog med specialistkompetens samt handledning av psykolog i enskilda ärenden. Möjlighet till grundläggande utbildning inom MI om sådan saknas. Ett positivt arbetsklimat med trevliga arbetskamrater i en förvaltning som ständigt utvecklas.

Upplysningar om tjänsten:
Karin Wessblad-Börlin, socionom/samordnare Ungdomsrådgivningen, 073-275 25 02

Kristina Hedman, leg psykolog, specialist i neuropsykologi Arbetsmarknadstorget. 070-183 66 62

Caroline Mohlén, Projektledare för Hälsopiloten, 070 - 180 89 38

Fackliga företrädare:
Jeanette Stenvall, Psykologförbundet, 073-274 59 64

Vi arbetar aktivt med att vara en god arbetsgivare med bra anställningsvillkor, arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Sundsvall
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Psykolog
Kontakt

Ring Karin Wessblad-Börlin, 073-275 25 02

Publicerad

14 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 nov

Om företaget