Produktionsingenjör till gjuteriet på Kubal

Om jobbet

Söker du nya utmaningar i ett väletablerat och internationellt företag? Denna tjänst passar dig som har processteknisk erfarenhet från tillverkningsindustrin. Vi ser att du har en civilingenjörsutbildning inom metallurgi, materialteknik eller motsvarande. Rollen som produktionsingenjör innebär att du erbjuds ett stort inflytande där du själv påverkar ditt arbete.

Information om tjänsten

Professionals Nord söker för vår kunds räkning en produktionsingenjör. Tjänsten avser en rekrytering vilket innebär att du kommer bli direkt anställd hos vårt kundföretag. Vi sköter rekryteringsprocessen åt Kubal i form av urval, intervju och presentation till kunden. Kubal önskar därför att alla frågor kring tjänsten ska gå till Professionals Nord.

Arbetsuppgifter

Som produktionsingenjör kommer du huvudsakligen att arbeta tillsammans med Kubals produktionstekniker. Fokus för arbetet kommer vara ständiga förbättringar för att gjuteriet ska utvecklas och bli effektivare med kunders behov i centrum. Du kommer att vara ansvarig för Kubals analysinstrument, OES (gnistspektrometrar) som används för att analysera produkter.

Du kommer snabbt att se resultat av ditt arbete samt ha en betydande och inflytelserik roll, där du själv får möjlighet att styra över ditt arbete. I rollen ingår ett nära samarbete med operatörerna och du är direkt underställd guterichefen som du rapporterar till.

I arbetsuppgifterna ingår:
  • Att i samarbete med gjuteriets operativa chef, marknadschef och kvalitetschef nå produktionsmål/kvalitetsmål
  • Teknisk service i metallurgiska frågor
  • Uppföljning av att kvalitén överensstämmer med kundspecifikationen
  • Tekniskt ansvarig för analysinstrument
Vi söker dig som

Är civilingenjör inom metallurgi, materialteknik eller motsvarande och med erfarenhet från tillverkande processindustri.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från metalltillverkning och synnerligen gjuteri, användande av process- och verksamhetsutvecklingsverktyg så som LEAN och Six Sigma. Kompetens kring OES analyser samt utveckling av analysmetoden är också meriterande.

Då ett nära samarbete med kollegor och kund ingår i rollen, har du goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen. Du har en god förmåga att kommunicera med kollegor och kund. För att trivas i rollen är du flexibel samt analytisk och strukturerad vilket arbetsuppgifterna förutsätter.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid, tillsvidare
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Ida Strömgren, 072-050 39 94

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Information om kundföretaget

Kubikenborg Aluminium AB är Sveriges enda producent av primäraluminium och är ett av de största industriföretagen i Sundsvall. Fabriken byggdes 1942 och producerar idag ca 135 000 ton aluminium per år. Slutprodukten som består av göt levereras till press- och valsverk över hela Europa. Kubal har idag ca 450 anställda och ägs av ryska Rusal, en av världens största aluminiumproducenter.
Jobbfakta
Publicerad

18 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 dec

Om företaget

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Vi satsar på att skapa och bibehålla arbetstillfällen i Norrland genom personaluthyrning och rekrytering. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - För ett starkare Norrland! Läs mer om oss på www.professionalsnord.se.