Pratar du lettiska och vill jobba som studiehandledare? Laipni ludzam!

Om jobbet

Talar och skriver du lettiska flytande? Söker du en tjänst där du får utrymme att vara självgående och själv planera och lägga upp din arbetsdag? Det här är tjänsten för dig som brinner för att arbeta med människor och vill fylla en viktig roll i en annan människas liv.

Information om tjänsten

Professionals Nord söker för UtvecklingsPortens räkning en studiehandledare som talar och skriver lettiska och svenska där du kommer att arbeta som konsult via vår personaluthyrningsverksamhet. Du kommer att arbeta två timmar i veckan, där en timme är förberedelse och en timme där du kommunicerar med eleven via Skype.

Väljer du att arbeta på plats hos UtvecklingsPorten så tillhandahåller de dator och allt material. Du har även möjlighet att arbeta hemifrån och då krävs det att du har tillgång till dator, internet, webkamera och headset.

Arbetsuppgifter

Som studiehandledare kommer du att stötta och studiehandleda en högstadieungdom rörande dennes skoluppgifter inom matte och, vid behov, övriga kärnämnen. Du kommer via Skype att kommunicera med individen på dennes modersmål och beskriva och förklara skoluppgifter från svenska till lettiska.

Du kommer att ha kontakt med eleven via Skype ca. en timme per vecka, där en timmes förberedelse tillkommer.

Arbetsuppgifter som ingår:
  • Studiehandleda via Skype
  • Översätta uppgifter från svenska till lettiska
  • Förklara uppgifterna för eleven
Innan din tjänst startar kommer du att gå en värdefull kurs för att lära dig Utvecklingsportens system och bredda dina kunskaper.

Vi söker dig som

Som är student och har lettiska som modersmål eller kan tala och skriva det flytande. Du kan även tala och skriva svenska flytande då arbetets uppgifter kräver det. Vi ser gärna att du har ett sinne för matte för att så smidigt som möjligt kunna förklara de olika uppgifterna.

Som person är du självgående och driver och planerar ditt arbete framåt. Du är tålmodig, hjälpsam och är medveten om att du som representant för UtvecklingsPorten har en viktig roll i en annan människas liv.

START: Omgående
OMFATTNING: Deltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Johan Lennartsson

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Information om kundföretaget

Gudrun Brännberg, VD, berättar:

Under mina många år som skolutvecklare har jag mött tusentals lärare, rektorer och lärare. De har resonerat om att ta ett steg till i utvecklingen, om att ge stöd till elever på ett mer medvetet sätt, om vad uppdraget till skolan faktiskt ger för utrymme för egna initiativ. Mycket har handlat om arbetet med nyanlända elever och hur rektor och lärare kan ta sitt ansvar och skapa en skola för alla elever.

Alltför många elever får inte chansen till studiehandledning i tid. Därför har drömmen om UtvecklingsPorten växt fram. Först som prat kollegor emellan, sedan som projekt och sommaren 2013 startade företaget.

Vår vision är att alla elever ska ha samma möjlighet att nå målen i skolan och etablera sig i det svenska samhället. I förlängningen ger det stora vinster för eleverna själva, för skolan, för familjen och för samhället.
Jobbfakta
Publicerad

15 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om företaget