Maskiningenjör till Knightec i Örnsköldsvik

Om jobbet

Är du maskiningenjören som har ett stort eget driv att lära och utvecklas? Är du samtidigt lagspelaren som tycker om att arbeta i tätt samarbete med andra? Vill du arbeta i en flexibel och utmanande organisation där ambition och innovation premieras? Då kan det vara dig vi söker till tjänsten som maskiningenjör hos Knightec i Örnsköldsvik. Urval sker löpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Knightecs räkning en maskiningenjör. På grund av ökad orderingång behöver de nu stärka upp teamet i Örnsköldsvik.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Knightecs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Knightec. Knightecs intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som maskiningenjör kommer du arbeta tätt tillsammans med erfarna projektledare, konstruktörer och konsulter på plats ute hos Knightecs kunder. Du kommer att få möjlighet att delta i produktutvecklingscykelns samtliga faser, från idégenerering och koncept till produktionsanpassningar och förbättringsprojekt. Du kommer bland annat använda dig av SolidWorks, Autodesk Inventor och Catia V5 i ditt arbete.

Du kommer till exempel att:
 • ta fram tillverkningsunderlag och komponentval
 • upprätta tekniska dokument
 • genomföra utredningar och hållfasthetsberäkningar samt presentera dessa
 • utforma maskinritningar efter kundens behov
Tjänsten passar dig som vill få möjlighet att vara med i hela produktutvecklingsfasen och arbeta med varierade arbetsuppgifter i samarbete med andra. Söker du utveckling och nya utmaningar, inte enbart på hemmaplan, är denna tjänst något för dig då Knightec arbetar med många stora och spännande företag i landet.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är utbildad inom maskinteknik på högskola eller universitet. Oavsett om du är nyutexaminerad eller har några års erfarenhet av liknande arbete är du välkommen att söka tjänsten. Tjänstens utformning kommer skräddarsys efter din kompetens och dina förutsättningar. Det är en fördel om du har ett mekanikintresse och själv tycker att det är roligt att handgripligen skruva i olika maskiner. Vidare söker vi dig som:
 • har goda kunskaper i SolidWorks
 • uppdragen utförs till största delen ute hos kund och ofta tillsammans med andra vilket förutsätter god kommunikativ förmåga i tal och skrift på både svenska och engelska.
Det är meriterande om du:
 • arbetat i CATIA V5 och/eller Inventor
 • arbetat med 3D utveckling alternativt annan agil produktutveckling
 • erfarenhet från fordons- eller försvarsindustrin
 • är utbildad eller arbetat med hydraulik och simulering
Du kommer arbeta som konsult ute hos kund och dina personliga kompetenser är därför av stor vikt för tjänsten. Som person är du engagerad och har ett eget driv till att söka information för att lära dig och utvecklas. Samtidigt är du en sann lagspelare vilket krävs av dig då du kommer arbeta i stora projekt tillsammans med andra. Du är en person som arbetar för att uppnå högsta kvalitet och som alltid strävar efter att möta kundernas krav och behov genom kreativa och rationella lösningar. Att genomföra ditt arbete strukturerat, noggrant och effektivt för att slutföra projekten är något som du motiveras av.

Övrig information
 • Start: vid årsskiftet eller efter överenskommelse
 • Omfattning: Heltid 6 månader med möjlighet till överrekrytering
 • Placering: Örnsköldsvik. Knightecs kontor ligger i mycket nära anslutning till centralstationen vilket gör det enkelt för dig som pendlar.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

17 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 jan

Om företaget

Knightec är ett företag som grundades 2002 då man ville bygga ett konsultbolag som helt enkelt var bättre än andra, med en starkare kultur och en långsiktigare kvalitetsmedvetenhet. På Knightec arbetar ingenjörer med att skapa nya lösningar och öka lönsamheten för sina kunder. Knightecs affärsidé är att öka kundernas och medarbetarnas konkurrenskraft inom företagets verksamhetsområden. Företagets vision är att med hjälp av passionerade medarbetare som kombinerar teknisk kompetens med verksamhetsutveckling bli nordens ledande teknikkonsultföretag inom produkt- och produktionsutveckling. Knightec strävar efter att vara en utmanande och utvecklande arbetsgivare och leverantör. Hos dem är du med och påverkar din egen utveckling och arbetar aktivt för att stärka företagets varumärke.