Landsbygdsutvecklare till Koncernstaben

Om jobbet

Sundsvall är staden för framtidstro och utveckling! Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med.

Varje dag arbetar vi för att Sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras. Vårt styrdokument RIKARE ger oss riktningen för framtiden och en ram för hur vi vill jobba med förnyelse och hållbar tillväxt fram till 2021. RIKARE står för relationer, infrastruktur, kompetens, attraktivitet, region och effektiv kommun och är gemensam för alla kommunens förvaltningar och för våra kommunala bolag.

På koncernstabens avdelning för strategisk samhällsutveckling arbetar vi med övergripande samhällsutvecklingsfrågor i nära samarbete med övriga förvaltningar, våra ledande politiker, myndigheter och bolag för att göra det goda livet möjligt för våra medborgare.

Landsbygdsprogrammet är Sundsvalls kommuns övergripande strategi och handlingsplan för landsbygden. Programmet utgör även Sundsvalls kommuns varuförsörjningsplan och bredbandsstrategi för landsbygden och en plattform och utgångspunkt för det övergripande arbetet med landsbygdsfrågor i kommunen.

Vi söker en Landsbygdsutvecklare till samhällsutvecklingsgruppen!

Uppdraget

Som landsbygdsutvecklare blir ditt huvuduppdrag att vara länken mellan kommunen, medborgare och myndigheter i landsbygdsfrågor. Du stöttar föreningar i deras projekt och utvecklingsplaner på landsbygden genom att koppla samman dem med rätt instans.

Du är ansiktet utåt för kommunen och tjänsten är strategisk vilket innebär att ta fram och följa upp målbilder och styrdokument, samt ärendeberedning till politiken. Din roll innebär dessutom att du är kontaktperson för bredbandsutvecklingen gällande frågor som rör utbyggnad på landsbygden för allmänheten mot kommunen.

Uppdraget utgår ifrån kommunens styrprinciper och värdegrund som är Mod, Helhetssyn och Öppenhet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:
  • Vara länken mellan föreningar, myndigheter och kommunen.
  • Stötta olika föreningar och utvecklingsgrupper i deras projekt/utvecklingsplaner genom att kunna lotsa dem till rätt instans samt ha kunskap om EU- ansökningar.
  • Vara kontaktperson/ länk för kommunen, allmänheten och myndigheter gällande bredbandsutvecklingen på landsbygden.
  • Följa upp och samordna genomförandet av landsbygdsprogrammet genom att ta fram och följa upp målbilder, styrdokument och ärendeberedning till politiken.
  • Arbeta med Lokalt Ledd Utveckling.
  • Vara kontaktperson för kommunen kring kommersiell service.
Förväntningar

Till denna tjänst söker vi dig som har en relevant Högskole-/Universitetsutbildning för denna roll. Du har tididgare vana av offentlig verksamhet. Tidigare har du arbetat som projektledare då du i den här rollen kan bidra med att sätta projektstruktur och i vissa fall driva specifika projekt samt utformning av formella ansökningar. Vi ser gärna att du tidigare har erfarenhet ifrån att ha arbetat med utvecklingsfrågor för näringslivsutveckling eller infrastrukturutveckling. Meriterande är också om du har erfarenhet av bredbandsfrågor som är kopplade till bredbandsutveckling på landsbygden.

Som person är du van att skapa kontakter och goda relationer, kan entusiasmera och driva på andra. Du är lyhörd och förstår medborgarnas behov samtidigt som du är ansiktet utåt för kommunen och vet hur du ska föra dialog på olika nivåer. Du är tydlig i ditt sätt att uttrycka dig och har god förmåga att förmedla på ett förklarande sätt, olika budskap både muntligt såväl som skriftligt. För att trivas i rollen är du självständig i ditt arbete och har en mycket god förmåga att arbeta mot mål, analysera och följa upp. Du vet gränsdragningen mellan strategiskt och operativt arbete.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Sundsvalls kommun erbjuder

Vi erbjuder dig möjligheten att få vara med och göra skillnad för medborgarna. I rollen som Landsbygdsutvecklare får du möjligheten att arbeta nära allmänheten och arbetat för att bibehålla viktiga servicefunktioner på landsbygden av genomförandet av landsbygdsprogrammet.

Vi arbetar för att våra anställda ska behålla en god hälsa och du erbjuds därför ett friskvårdskort.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare på heltid. Tillträde så snart som möjligt dock enligt överenskommelse.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Vill du veta mer?

Har du frågor angående tjänsten kan du vända dig till;

Eva Carron, Samhällsutvecklingschef, tfn: 070-190 67 45 eller Johanna Fjäll Vedin, Rekryteringsspecialist, tfn: 060- 19 19 70

Fackliga företrädare:

Ida Sundberg, Jusek, tfn: 073- 270 81 51

Jonas Borg, Vision, tfn: 073- 275 22 92

Sista ansökningsdag är 3 november. Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Sundsvall
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Eva Carron, 070-190 67 45

Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

3 nov

Om företaget

Sundsvall är Västernorrlands läns största och en av Norrlands största kommuner och vi fortsätter att växa. Vi är drygt 97 000 invånare i en kommun som omfattar både norrländska skogs- och älvbygder, en levande kust och intensiv stadspuls.

I Sundsvalls kommun är vi 7 500 medarbetare som arbetar med att ge Sundsvallsborna en bra kommunal service och en positiv livsmiljö. Vår verksamhet bedrivs inom våra 11 förvaltningar och i våra kommunala bolag med verksamheter som innefattar energi, vatten, bostäder, näringslivsfrågor, logistik och anläggningar. Vår budget omfattar mer än 7 miljarder kronor per år.