Junior projektingenjör till Valmet

Valmet · Teknik & Ingenjör · 31 jan

Om jobbet

Är du utbildad högskoleingenjör i början av din karriär som vill skapa en framtid inom pappers- och massaindustrin? Vill du arbeta på ett företag där du får lära dig system och program från grunden och gradvis växa in i en avlastande roll för andra. Du får ett flexibelt och utmanande arbete med potential att sedan gå vidare i din karriär som processingenjör?

Information om tjänsten

Professionals Nord söker för Valmets räkning en junior projektingenjör. Du kommer att arbeta som konsult under de första 12 månaderna och på sikt har du goda möjligheter till en anställning direkt hos Valmet.

Arbetsuppgifter

Som nyexaminerad ingenjör på Valmet kommer du att arbeta tillsammans med en grupp kunniga processingenjörer. En stor del av arbetet består av att arbeta i leveransprojekt där du tillsammans med processingenjörerna ansvarar för att engineering och projektdokumentation levereras enligt tidplan. För detta används Sitebase som huvudsakligt system.

Valmet arbetar även med modularisering av sina processer. Här kommer du att få en aktiv roll med att definiera processmoduler tillsammans med erfarna medarbetare. Processmodulerna är en viktig byggsten i Valmets anläggningar.

I rollen kommer du även arbeta med flödesscheman i AutoCAD. Du blir en viktig resurs genom att lära dig bemästra det moderna systemet Sitebase och på så sätt kunna hjälpa kollegor. Vídare kommer Pontus som tidigare haft rollen som junior projektingenjör vara din mentor under din uppstart.

Dina arbetsuppgifter innefattar
  • Projektingenjörsarbete i leveransprojekt, mestadels i Sitebase men även i andra verktyg.
  • Arbete med flödesscheman i AutoCAD
  • Modularisering och processdesign
Vi söker dig som

Är högskoleingenjör inom maskin, energi, kemi eller processteknik. Ett krav för tjänsten är att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift eftersom Valmet är ett internationellt företag, övriga språk är meriterande. Du är bekant med AutoCAD och Sitebase och har en god förståelse för tekniska lösningar och system. Framförallt brinner du för att utvecklas tillsammans med Valmet och på sikt bli en viktig resurs inom Sundsvalls pappers- och massaindustri med världen som plattform.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Tillsammans med kunden har vi valt ut egenskaper som är viktiga för uppdraget:
Som person är du lätt att samarbeta med och serviceinriktad, på Valmet arbetar alla i ett nära samarbete i sina projektteam. Du är strukturerad och värderar god kommunikation högt, detta då du kommer att arbeta i team där alla kollegor är beroende av att veta hur ni ligger till i förhållande till deadline. Valmet ser gärna att du har ett genuint intresse för att utvecklas och arbeta inom cellulosa, papper och massa.

START: Februari 2017
OMFATTNING: Heltid
STAD: Sundsvall
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Linnea Lindberg

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Information om kundföretaget

Valmet Corporation är en ledande global utvecklare och leverantör av service och teknik inom massa-, pappers- och energiindustrin. De är 11 000 medarbetare världen över och huvudkontoret ligger i Esbo i Finland och företaget är noterade på NASDAQ OMX Helsingforsbörsen.
Företaget har en industrihistoria som sträcker sig över 200 år och nyskapades då verksamheten för massa, papper och energi blev ett eget företag vid delningen av Metsokoncernen i december 2013. Valmets nettoomsättning för 2013 var cirka 2,6 miljarder euro. Valmets mål är att ge sina kunder väldens bästa service. Läs mer på http://www.valmet.com/se
Jobbfakta
Ort
Sundsvall
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 jan

Om företaget

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Vi satsar på att skapa och bibehålla arbetstillfällen i Norrland genom personaluthyrning och rekrytering. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - För ett starkare Norrland! Läs mer om oss på www.professionalsnord.se.