Vindelns kommun söker PROJEKTLEDARE/FÖRETAGSLOTS

Om jobbet

Vindelns kommun skall bli den bästa boendekommunen i Umeåregionen för barnfamiljer och företagsamma människor. Vi skapar tillsammans tillväxt, förenat med en kreativ, hälsosam och trygg livsmiljö. Som ett steg mot detta anställs nu en projektledare/företagslots. Denna ska arbeta för att nya företag etableras samt hålla en kontinuerlig dialog med näringslivet.

Vindelns kommun ingår i Umeåregionen och driver inom regionssamarbetet ett nystartat projekt Näringsliv i samverkan. Projektets syfte är att utveckla metoder med direkt nytta för företagen för att främja företagande, fler startade företag och ökad konkurrenskraft.

Som kombinerad projektledare/företagslots i Vindelns kommun bidrar du till att förutsättningarna för näringslivet att utvecklas och du medverkar till att stärka relationen mellan kommunen och näringslivet för ett ännu bättre företagsklimat. Dina insatser är ett led i kommunens ambition att uppnå ett mer aktivt förhållningssätt och leva upp till företagens förväntningar vad gäller service, bemötande och effektivitet.

Uppdraget som företagslots är att se till att Vindelns kommun har en tydlig, hållbar och kontinuerlig dialog med näringslivet. Ditt fokus kommer att ligga på att vara spindeln i nätet och bland annat samordna, koordinera och följa upp de frågor och ärenden som företagen har till kommunen.

Uppdraget som projektledare är att vara Vindelns representant i regionssamarbetet och arbeta för att projektets mål uppfylls. Projektets huvudmål är: fler och växande företag genom att utveckla metoder och lägga grunden för strategisk, långsiktig näringslivsutveckling med breddad näringslivsstruktur och nyföretagande. Med två delmål: ökat nyföretagande och ökad konkurrenskraft för befintliga företag.

Vi söker dig som har kunskap om och/eller erfarenhet kring företagens och näringslivets villkor. Du ska ha ett intresse för utveckling och samhällsfrågor och en för tjänsten relevant högskoleutbildning, eller motsvarande kvalifikationer. Det är värdefullt om du har drivit eget företag eller suttit i högsta ledningen på ett företag. Har du erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är det en merit. Det är även meriterande om du tidigare har jobbat som projekt eller processledare.

Som person är du initiativrik, självgående och nyfiken och har en stark drivkraft. Du är utvecklingsinriktad och vågar prova nya vägar, samtidigt som du är lyhörd och initierar samverkan. Du kan arbeta både strategiskt och operativt, och verkställer de projekt och uppgifter som du engageras och deltar i.

Rollen medför många kontaktytor och nätverksbyggande på både lokal och regional nivå, vilket kräver att du har god samarbetsförmåga och kan kommunicera på ett tydligt anpassat sätt. Du ska vara duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska och vi ser gärna att du även har andra språkkunskaper. Du behöver ha mycket god datavana samt körkort för bil. Vid rekryteringen kommer även stor vikt att läggs på personliga egenskaper.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Den som söker jobb i Vindelns kommun får gärna ha intresse av att även tjänstgöra som deltidsbrandman hos oss.

Körkort klass B - Bil.

Varaktighet/Arbetstid
Heltid
Tillsvidare

Lön
Månadslön
Ange löneanspråk i ansökan

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2016-12-16
Ange referens: 142

Arbetsgivare
Vindelns kommun

Kontaktpersoner
Kommunchef Per-Eric Magnusson, 0933-140 52

Fackliga kontaktpersoner
Vision Anna Sandgren, 0933-140 23
Jobbfakta
Kontakt

Ring Per-Eric Magnusson, 0933-140 52

Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

16 dec

Om företaget

I Vindelns kommun bor ca 5 500 invånare, och vi trivs alldeles utmärkt. Kommunen passar bra för barnfamiljer och vi arbetar för ett bra näringslivsklimat med tillväxt. Vindelns kommun och näringslivet har tillsammans arbetat fram vår Vision 2020; "Vindeln är Umeåregionens bästa kommun för barnfamiljer och företagsamma människor. Här skapar vi tillsammans hållbar tillväxt förenat med en kreativ, hälsosam och trygg livsmiljö."