Svarvare/fräsare till Rönnskärsverken

Om jobbet

Om företaget

Rönnskärsverken i Skelleftehamn är ett av världens effektivaste smältverk. Här utvinns metaller ur råvaror från gruvor och olika typer av återvinningsmaterial. Produktionen består av framförallt koppar, guld, silver, bly och zinkklinker. Rönnskär har idag cirka 870 medarbetare.

Vi behöver förstärka våra arbetslag med maskinarbetare, svarvare/fräsare på Rönnskär. Mekaniska avdelningarna arbetar med förebyggande och avhjälpande underhåll i produktionsanläggningar över hela verksamhetsområdet. Det mekaniska underhållet spelar en viktig roll i arbetet med att säkerställa kvalité och kvantitet, i Rönnskärs processer. Totalt består de två underhållsavdelningar av ett antal planerare och arbetsledare samt ca 150 mekaniker.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som svarvare/ fräsare innebär att du utför tillverkning/bearbetning av metallmaterial för mekanisk utrustning samt tillverkar artiklar till vårt förråd. Arbetet innefattar även att tillverka och reparera befintliga detaljer i utrustningar samt att tillverka och montera mindre stålkonstruktioner. Då arbetet mestadels innebär mekaniskt hantverk, produktion med stor variation så sker svarvningen oftast manuellt, så kallad sup board svarvning. I arbetsuppgifterna ingår även en del automatisk svarvning som kräver programmering. Du deltar aktivt i avdelningens arbete med ständiga förbättringar, teknisk utveckling, deltagande i arbetsplatsträffar, utvecklingssamtal, gruppåtagandemöten och utbildningsinsatser av olika slag.

Formell kompetens

Gymnasieutbildning med relevant inriktning ex. industriprogrammet
Några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
Goda allmänna IT-kunskaper
Grundläggande kunskaper i svenska och engelska
B-körkort

Meriterande är:
  • Erfarenhet av sup board svarvning.
  • Mät- och ritningskunskaper.
  • Programmering av CNC-svarv.
  • Truckkörkort även travers/telfer.
Vårt arbetssätt, som vi kallar gruppåtagande, innebär att du ges möjlighet att påverka arbetsförhållanden och utveckla vårt sätt att arbeta. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang. För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.

Personliga egenskaper

Du bör vara en engagerad person med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och självgående. Du ska ha god planeringsförmåga, vara stresstålig och kvalitetsmedveten samt känna ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har god samarbetsförmåga, är bra på att bygga goda relationer samt har ett praktiskt handlag.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Heltid/dagtid/Skellefteåhamn/Rönnskär

Tillträdesdag

Efter överenskommelse

Information

Upplysning
Arbetsledare Mekaniska avd. Maskinverkstaden
Patrik Andersson tele. 0910-773366, e-post: patrik.andersson@boliden.com

Facklig information
Facklig information lämnas av Roland Antonsson (IF Metall), tfn 0910-77 32 85. E-mail: roland.antonsson@boliden.com

Frågor angående din ansökan besvaras av Carolina Lundberg, tfn 072- 254 17 36, E-mail: carolina.lundberg@lernia.se
Vi ser gärna att intyg samt betyg är bifogade i din ansökan.
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju både innan och efter ansökningstiden har gått ut. Välkommen med din ansökan senast den 6 November 2016
Jobbfakta
Ort
Skellefteå
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.