Socialsekreterare, fältverksamheten

Om jobbet

Din uppgift är att finnas ute bland ungdomarna i Skellefteå och fånga upp tendenser och trender och sprida dessa till vuxenvärlden, bland annat genom att medverka vid föräldrainformationer, utbilda personalgrupper och informera politiker. Du uppmärksammar och agerar kring ungdomsgrupper och individer som riskerar att fara illa. Du verkar också för ett strukturerat, förebyggande tankesätt och agerande i samhället i stort.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller motsvarande högskoleutbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med ungdomar, både med individuella kontakter och med grupper. Det är önskvärt med drogkunskaper och kunskaper om SoL och LVU. Vi söker dig som har förmåga att anpassa dig och agera efter de situationer som uppstår. Du är framåt, tydlig i din kommunikation och har lätt för att ta de kontakter som krävs. Du har god samarbetsförmåga, men kan även arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har inblick i trender och tendenser bland ungdomar och har förståelse för och kunskap om integration, olika kulturer och migration. Det är meriterande om du har andra språkkunskaper än svenska, som till exempel arabiska eller afrikanska språk. Körkort är ett krav. I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald i alla former och ser det som en tillgång om du har olika språk, teckenspråk eller kulturella kompetenser som berikar våra verksamheter och möten med medborgare.

Livet är inte alltid enkelt och människor kan behöva stöd och hjälp vid olika tillfällen. Vi inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg är viktiga medaktörer i bygget av det goda samhället. Vi arbetar med stöd till barn och unga och deras familjer. Vi hjälper personer som hamnat i missbruk, har relationsproblem eller andra sociala svårigheter. Våra insatser och åtgärder är allt från flyktingmottagning och försörjningsstöd till familje- och drogrådgivning. Vi tror på det goda i människan och värnar om självbestämmanderätt och integritet. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Susanna Granlund, 0910-73 50 00

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om arbetsplatsen

Fältverksamheten arbetar förebyggande och uppsökande bland Skellefteås unga i åldern 13-20 år. Målsättningen är att vi i samverkan med andra ska vara en del i att unga ges goda uppväxtvillkor och utvecklas till trygga, välmående vuxna. Vi rekryterar nu en socialsekreterare till en av fältverksamhetens fyra tjänster. Arbetet omfattar dagtid, kvällar och helger.