Serviceelektriker inom lyftdon - Vattenfall Vattenkraft

Om jobbet

Lyft & Berg är en grupp inom Vattenfall Vattenkraft.
Gruppen består av två team; lyftdonsteamet som arbetar med modernisering och underhållsarbeten av alla typer av lyftdonsutrustningar, samt bergteamet som arbetar med bergunderhåll och bergförstärkningsarbeten i Vattenfall Vattenkrafts anläggningar i Sverige.

Nu söker vi en serviceelektriker med lyftdonskompetens till lyftdonsteamet där vi idag är fyra medarbetare som vill bli fem. Vi utgår från fyra orter i norra Sverige. Arbetet passar dig som trivs i en resande roll där du har frihet och ansvar. Vi arbetar över hela Sverige, från Göta älv i syd till nordligaste delarna av Lule älv. Det är viktigt att du har möjlighet att vara flexibel när det gäller resor i tjänsten.

Om arbetet
Du kommer ingå i ett serviceinriktat team som moderniserar, reparerar och underhåller Vattenfall Vattenkrafts lyftdon. Du kommer att arbeta med montage, installation, elektrisk och mekanisk felsökning samt planerat/förebyggande underhåll av framförallt kranar, traverser, telfrar och lyftredskap.

I arbetet ingår även att som specialist inom lyftdonsutrustning vara rådgivande och arbeta proaktivt genom att bidra med kunskap, idéer och förbättringsåtgärder kring utrustning som används. Du kommer även att arbeta med säkerhetsrelaterade frågor som rör besiktningar, regelverk och föreskrifter.

I ansvaret ingår också administrativa uppgifter i form av t.ex. meddelandehantering i underhållssystemet, protokollskrivning, tidplanering, inköp och materialbeställningar.

Du är ansvarig för att planera större delen av ditt arbete och de resor du gör. Det innebär att du också har ansvar för att hålla kontakt med lokal underhållspersonal på de anläggningar du har för avsikt att resa till.

Vår styrka ligger i vår kompetens. För oss är det viktigt att vi är i kontakt med varandra, även då vi arbetar på olika platser. Det är viktigt att vi löpande delar med oss av våra erfarenheter, på så vis främjar vi vårt gemensamma kunnande och bidrar till ett ständigt lärande inom vårt specialistområde.

Dina kvalifikationer
Du har en el-teknisk gymnasieutbildning och några års erfarenhet av arbete med industri- och maskinunderhåll. Du har goda kunskaper i felsökning och kan läsa och förstå elscheman. Ditt arbetssätt karaktäriseras av att du är självgående, ansvarstagande och van vid att i hög grad planera och arbeta på egen hand.

För det här arbetet behöver du vara ihärdig, noggrann, säkerhetsmedveten, motiverad av krävande utmaningar och inställd på att nå uppsatta mål. Som person tror vi det är viktigt att du är trygg, serviceinriktad och positiv. I och med att du reser över hela landet och träffar många olika personer så är det är viktigt att du har lätt för att skapa nya kontakter och samarbeten.

Arbetet kräver att du är bekväm med att arbeta på höjd och i vissa fall trånga utrymmen. Du måste ha B-körkort, goda svenskakunskaper och gärna engelska. Arbete vid dator ingår, datorvana är därför viktigt.

Placeringsort
Tjänsten är placerad vid en av Vattenfall Vattenkrafts etableringar i Norrland med fördel Norr- eller Västerbotten, ange tydligt bostadsort och/eller tänkt placeringsort i din ansökan.

Frågor
Rekryterande chef Michael Östman, tfn 0722-455 078
Rekryterare Ingela Skoog, tfn 0722-212 796.

Fackliga representanter
Carl Johansson Unionen
Jan Palmqvist SEKO
Anneli Jönsson Ledarna
Magnus Nilsson Akademikerna, du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall Vattenkraft AB äger och driver drygt 100 vattenkraftverk i Sverige och Finland. Vår svenska vattenkraft producerar ca 33 TWh varje år vilket motsvarar nära 25 % av Sveriges elproduktion. Fram till 2023 kommer vi att investera cirka 13 miljarder kronor för att effektivisera våra kraftverk och förstärka våra dammar. Idag är vi ca 530 medarbetare i Sverige.
Jobbfakta
Ort
Skellefteå
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Elektronik
Elkraft
Kontakt

Ring Michael Östman, 0722-455 078

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 nov

Om företaget